США припустилися фатальної помилки в Афганістані
Категорія
Світ
Дата публікації

США припустилися фатальної помилки в Афганістані

США припустилися фатальної помилки в Афганістані
Джерело:  online.ua

18 вересня американська влада вперше офіційно визнала, що переплутала терористів "Ісламської держави" з мирними мешканцями та завдала по останнім удару безпілотником в Кабулі 29 серпня – загинуло 10 цивільних осіб. 

Джерело:  BBC

США помилились та завдали удару по цивільних в Афганістані

Як пізніше заявив генерал Центрального командування США Кеннет Маккенз, удар США був фатальною помилкою, жертвами якої стали 10 невинних людей.

За його словами, трагічний інцидент трапився за декілька днів до виведення американських військ з Афганістану. Кеннет Маккенз уточнив, що 29 серпня загинув гуманітарний працівник та дев’ять членів його сім'ї, включно із сімома дітьми. Найменшому із загиблих було два роки.

Згідно з останніми даними, розвідка США відслідковувала автівку, яка начебто була пов’язана із терористами.

"Автомобіль гуманітарного працівника був помічений на території, пов’язаній із "Ісламською державою". Маршрут його пересування начебто співпадав із іншими розвідувальними даними щодо планів терористів з нападу на аеропорт Кабула. Під час спостереження за автомобілем було видно, що люди вантажили туди щось, схоже з повітря на вибухівку. Потім виявилось, що це були ємності з водою, а не вибухівка. Генерал Маккензі приніс свої вибачення", - йдеться в повідомленні.

Не можна також не нагадати про те, що 29 серпня американські війська завдали авіаудару по автомобілю, в якому перебувало "кілька терористів-смертників" з ІДІЛ, перш ніж вони змогли нанести удар по американській військовій евакуації в міжнародному аеропорту Кабула.

Таліби в Афганістані

“Талібан” 15 серпня зайняв столицю Афганістану Кабул і оголосив про повний контроль території країни. Президент Афганістану Ашраф Гані втік з країни.

Країни-союзниці НАТО почали масову евакуацію своїх громадян з Афганістану. Бажання виїхати з країни виявили і численні афганці, які бояться ісламського режиму талібів через потенційні репресії та покарання за співпрацю з попереднім урядом чи силами Альянсу.

Останнім бастіоном опору станом на початок вересня став Панджшер. Утім, вже 6-го числа штаб-квартира поліції і районний центр Рухаха, прилеглий до столиці провінції Базараку, були захоплені, а сили опозиції зазнали численних жертв.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?