США планують посилити боротьбу з ПВК "Вагнера" в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

США планують посилити боротьбу з ПВК "Вагнера" в Україні

США планують посилити боротьбу з ПВК "Вагнера" в Україні
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена почала авктивно збирати розвідувальні дані про діяльність російської Групи "Вагнера" за межами України, оскільки офіційний Вашингтон боїться використання її Володимиром Путіним для операцій впливу.

Джерело:  Politico  з посиланням на внутрішні документи Білого дому

ПВК "Вагнера" нарощує свій вплив за межами України – ЗМІ

На переконання членів команди Байдена, офіційна Москва використовує ПВК "Вагнера" для для боротьби з антипутінськими настроями і захисту приватних економічних інтересів насамперед у таких країнах, як Центрально-Африканська Республіка, Малі та Сербія.

Журналістам також вдалося дізнатисяф, як Білий дім слідкує за пересуванням й діяльністю "вагнерівців" у згаданих країнах, а також міру загрози найманців для місцевої влади.

Американський уряд схвильований тим, якою мірою ПВК "Вагнера" втручається у внутрішню політику суверенних країн, порушує права людини і грабує їхні корисні копалини. Є вагомі докази того, що жорстка контртерористична тактика "вагнерівців" у таких країнах, як Малі, погіршує ситуацію, створюючи більше можливостей для екстремістської експлуатації, – розповів виданню один із інсайдерів у Білому домі.

До прикладу, ще місяць тому Штати почали відстежувати наслідки ймовірного нападу на одного з представників керівництва ПВК "Вагнера" – Дмитрія Ситія, який очолює "Русский дом" у ЦАР.

Як уже згадувалося раніше, засновник "вагнерівців", поплічник Путіна Євген Пригожин, звинуватив у нападі Францію.

Окрім того, наголошується, що команду Байдена цікавить діяльність ПВК "Вагнера" в Сербії та Білорусі.

Як вдалося дізнатися журналістам, офіційний Вашингтон має намір ввести додаткові обмеження проти Групи "Вагнера", щоб обмежити її роль в Україні.

Нагадаємо, що раніше США уже запровадили санкції проти Пригожина, ПВК та пов’язаною з нею мережі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?