США та партнери розглядають можливість надання Україні літаків та систем ППО
Категорія
Україна
Дата публікації

США та партнери розглядають можливість надання Україні літаків та систем ППО

США та партнери розглядають можливість надання Україні літаків та систем ППО
Джерело:  online.ua

Наразі США разом з партнерами обговорюють варіант передачі Україні сучасних військових літаків та систем ППО, зокрема, можливість передачі винищувачів.

Джерело:  Financial Times

Україна може отримати від Заходу сучасні винищувачі та системи ППО 

Високопоставлений чиновник з питань оборони США сказав, що Вашингтон та його союзники обговорюють довгострокові потреби України, такі як протиповітряна оборона і чи доцільно було б надати Києву винищувачі в середньостроковій та довгостроковій перспективі, - зазначають журналісти видання із посиланням на високопосадовця з Пентагону.

При цьому посол США в Німеччині Емі Гутман високо оцінила військову допомогу Україні з боку Берліну.

Гутман зазначила, що німецький уряд залишає за собою право самостійно вирішувати, тип та кількість військової допомоги, яка буде надана Україні.

Ми закликаємо всіх союзників і партнерів надати якомога більшу підтримку Україні в боротьбі за її демократичний суверенітет. Рішення про вид допомоги в кінцевому підсумку приймає кожна країна самостійно, - закликала американський дипломат.

Кремль шукає в країнах центральної Азії боєприпаси для радянської артилерії

Представники Головного управління розвідки Міноборони України повідомили, що наразі РФ намагається закупити в країнах середньої Азії боєприпаси до власних артилерійських установок радянського зразка.

Кремль намагається використати у війні проти України ресурси країн центральної Азії. В першу чергу РФ цікавить можливість поповнити запаси радянських боєприпасів та запчастин до військової техніки. Нещодавно федеральна служба з питань військово-технічного співробітництва РФ звернулась до міністерства оборони республіки Таджикистан із запитом щодо передачі 220-мм реактивних снарядів до РСЗВ "Ураган", - зазначають представники ГУР.

Окрім цього, командування кремлівської армії цікавлять боєприпаси до 203-мм САУ "Піон" та двигуни УТД-20 для БМП-1 і БМП-2, які у великій кількості зберігаються на військових складах Таджикистану.

Відставним військовим та співробітникам МВС Таджикистану надходять пропозиції підписати контракт з ЗС РФ та взяти участь у війні проти України.

Розгортається вербувальна кампанія в Киргизькій республіці.

У чат випускників Бішкекського вищого військового училища надходять повідомлення з пропозиціями підписати контракти з ЗС РФ або однією з приватних військових компаній.

Аналогічні вербовочні повідомлення розповсюджуються по всій республіці в професійних чатах колишніх військових та співробітників МВС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?