США відновлюють імміграційну лотерею для отримання грін-карт
Категорія
Світ
Дата публікації

США відновлюють імміграційну лотерею для отримання грін-карт

США відновлюють імміграційну лотерею для отримання грін-карт
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах почалась реєстрація на імміграційну лотерею для отримання грін-карт, які надають право на працевлаштування в країні. Рішення про її відновлення прийняли в Адміністрації президента Джо Байдена.

Джерело:   "Голос Америки"

Конгрес США дозволив видати іммігрантам з усього світу 55 тисяч грін-карт на рік. З метою якісної обробки всіх запитів, реєстрацію вирішили почати задовго до початку фінансового року - в даному випадку 2023.

Варто, однак, зазначити, що затримки в обробці документів одержувачів грін-карт минулих років стали хронічними і спричинили за собою судові позови. Левова частка документів, поданих переможцями лотерей, були прийняті ще за часів адміністрації Дональда Трампа. Тепер право на отримання візи не переноситься на наступний рік, а весь процес повинен бути завершений за 12 місяців.

"Перемога в лотереї не гарантує, що ви отримаєте візу або пройдете співбесіду на отримання візи. Перемога в лотереї просто означає, що людина має право брати участь у програмі отримання імміграційних віз", - уточнив представник Держдепартаменту США.

Нагадаємо, у 2017 році тодішній президент Дональд Трамп оголосив про заборону на в'їзд в США громадянам цілого ряду мусульманських країн. Згодом, у 2020 році Трамп прийняв рішення про призупинення на національному рівні видачі грін-карт. Причиною тоді назвали всесвітню епідемію COVID-19. Згодом його адміністрація оголосила про ліквідацію деяких видів імміграційних віз. Зважаючи на це, тисячі мігрантів, які напередодні отримали право на в’їзд в США з метою працевлаштування, не змогли ним скористатися.

Грін-карта надає право на працевлаштування в США

Грін-карта – це посвідчення особи або так названа ідентифікаційна картка, що підтверджує наявність дозволу на проживання в США людини, що не є громадянином США, але постійно проживає на території США, та надає право працевлаштування на всій території цієї країни.

Наразі основними способами отримання відповідного дозволу для в’їзду в країну залишаються возз'єднання сімей; укладання шлюбу з громадянином США; запрошення на роботу від американського роботодавця; вищезгадана диверсифікаційна візова лотерея.

Особливістю останньої є те, що вона надає можливість отримати візу особам з тих країн світу, рівень імміграції з яких вважається порівняно низьким. Тобто таку карту навряд чи можуть отримати громадяни Мексики, Індії та Філіппін, ці країни наразі вважають лідерами з міграції в США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?