США відреагували на різку промову Зеленського на Генасамблеї ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

США відреагували на різку промову Зеленського на Генасамблеї ООН

США відреагували на різку промову Зеленського на Генасамблеї ООН
Джерело:  online.ua

Бюро Держдепу у справах Євразії та Європи та Посольство США в Україні згодні з тезами, які президент Володимир Зеленський озвучив на Генасамблеї ООН. Його промову назвали зворушливою.

Джерело: Twitter  Посольства США в Києві

Американські дипломати погоджуються із Зеленським, що справжня відданість принципам ООН – це реагування на російську окупацію Криму та примусове голосування українських громадян на "виборах" до Держдуми РФ.

"Володимир Зеленський виступив зі зворушливою промовою сьогодні на Генасамблеї ООН. Ми погоджуємось, що прихильність принципам ООН означає реагування на російську окупацію Криму та примусове голосування українських громадян на виборах до Держдуми Росії" - йдеться у повідомленні.

Заклик підтримати Кримську платформу

Під час вчорашньої зустрічі з Генсеком ООН Антоніу Гутеррішем, президент Зеленський порушив питання підтримки Кримської платформи з боку цієї найвпливовішої міжнародної організації. Зазначимо, Кримська платформа заснована на резолюціях ООН та міжнародному праві, на саміті Кримської платформи були представлені НАТО та ЄС, а от представника ООН не було.

Роль України на міжнародній арені

Виступ представника України на 76-ому засіданні Генеральної асамблеї ООН масово обговорюють не лише в ЗМІ, але й у владних структурах. Зокрема, свій коментар представили і в міністерстві закордонних справ.

За словами очільника відомства Дмитра Кулеби, Зеленський на Генасамблеї ООН представив Україну як сильну, демократичну європейську державу, яка визначилася зі своїми зовнішніми пріоритетами та “формує систему безпеки для себе і регіону, пропонує дієві рішення глобальних проблем, які не на словах, а у дійсності “оживлюють ООН”.

Тиждень високого рівня

Нагадаємо, наразі в ООН триває тиждень високого рівня. В найближчі декілька днів обговорюватимуться питання розширення доступу до вакцин проти COVID-19, протистояння зміні клімату, боротьби з бідністю.

Асамблея збирається на чергову щорічну сесію в період з вересня по грудень і в подальший період в міру потреби. Окрім регулярних сесій, Асамблея може проводити спеціальні і надзвичайні спеціальні сесії. Кожна держава може бути представлена в ній делегацією щонайбільше з п'яти осіб. Одна держава-член організації має в Генеральній Асамблеї один голос. Кожна країна представлена в ГА дипломатом високого рангу, але час від часу міністри закордонних справ і навіть голови держав також відвідують сесії ГА.

Читайте також:

  • Туреччина прийняла важливе для України рішення щодо Криму.

  • РФ пригрозила Туреччині після рішення щодо Криму.

  • МЗС Туреччини назвало Кримську платформу початком процесу з деокупації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?