США закрили останнє генконсульство в Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

США закрили останнє генконсульство в Росії

США закрили останнє генконсульство в Росії
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати Америки закрили останнє генеральне консульство в Росії - представництво в Єкатеринбурзі. Росіяни тепер зможуть отримати візу лише в посольстві в Москві, і тільки в екстрених випадках.

Джерело: заява генерального консула США в Єкатеринбурзі Емі Сторроу

Генконсул США зазначила, що консульство закривається на невизначений термін, але висловила надію, що в майбутньому представництво продовжить роботу. Сторроу нагадала, що Генеральне консульство США в Єкатеринбурзі протягом 27 років єднало Урал і Західний Сибір зі Сполученими Штатами, надаючи візові послуги росіянам і послуги для громадян США, але тепер змушено припинити роботу.

"Я сподіваюся, що незабаром ми відновимо роботу в Єкатеринбурзі в повному обсязі", - йдеться в повідомленні генконсула Сторроу.

Генконсульства США закрилися в Росії - як отримати візу

Після закриття генконсульства в Єкатеринбурзі єдиним дипломатичним представництвом США в Росії буде посольство в Москві. Однак і там вже оголосили, що припиняють видавати візи росіянам за винятком екстрених випадків. Причиною названо указ президент РФ Володимира Путіна, яким він заборонив посольствам і консульствам "недружніх" країн наймати на роботу людей, що знаходяться на російській території.

Візу росіяни зможуть отримати лише в екстрених випадках - коли мова йде про питання життя і смерті. Посольство оголосило, що сконцентрується на екстрених послугах для громадян США. Крім того, американським громадянам, що живуть в Росії, рекомендували покинути країну до 15 червня, якщо у них закінчуються візи.

Указ Путіна про недружні країни

Путін ще 23 квітня підписав указ про застосування заходів впливу на "недружні" дії іноземних держав. Цим указом він ввів обмеження для дипмісій всіх країн в Росії на наймання на роботу людей, що знаходяться на російській території.

В указі Путіна кажуть, що документ обмежує прийом на роботу до дипломатичних представництв тільки "недружніх" Росії країн. Перелік країн не наводиться, але для кожного "недружнього" держави в Москві хочуть визначити число фізосіб, яким дозволено перебувати в Росії і з якими можна укладати договори. Після цього дипмісіям доведеться розірвати договори з "зайвими" людьми.

Поки в Росії офіційно назвали дві країни, які потрапили в список - це США і Чехія. У той же час росЗМІ повідомляють, що в списку вже фігурують 10 країн:

  • США

  • Україна

  • Велика Британія

  • Польща

  • Чехія

  • Канада

  • Литва

  • Латвія

  • Естонія

  • Австралія

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?