США заохочують лідера Китаю поговорити із Зеленським про війну в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

США заохочують лідера Китаю поговорити із Зеленським про війну в Україні

США заохочують лідера Китаю поговорити із Зеленським про війну в Україні
Джерело:  online.ua

У Вашингтоні позитивно ставляться до можливої розмови лідера Китаю Сі Цзіньпіна й президента України Володимира Зеленського. Після початку повномасштабної війни ця розмова стане першим контактом такого рівня між обома державами.

Джерело: Європейська правда

Навіщо Сі говорити із Зеленським

У понеділок, 13 березня, на брифінгу радник американського президента з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що заохочували президента Сі до контакту з президентом Зеленським.

У Білому домі переконані, що Сі повинен сам почути український погляд на війну, а не лише російський.

Ми насправді обстоювали перед Пекіном думку, що цей контакт повинен відбутись. Ми робили це публічно й непублічно, – наголосив Джейк Салліван.

Чи отримувала Україна підтвердження про розмову з китайського боку

Представник Білого дому зауважив, що наразі українська сторона не отримала підтвердження розмови Зеленського й Сі, але у США сподіваються, що це все ж станеться.

Це буде хорошою річчю, бо потенційно привнесе більше балансу й поглядів у підхід КНР до цього (війни в Україні). І ми сподіваємось, що й далі відмовлятимемо їх від того, аби вони вирішили надати Росії летальну допомогу, про що ми, очевидно, попереджали, – зазначив Салліван.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?