США заявили про гостру необхідність обмеження ціни на нафту з РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

США заявили про гостру необхідність обмеження ціни на нафту з РФ

США заявили про гостру необхідність обмеження ціни на нафту з РФ
Джерело:  online.ua

У Мінфіні США прогнозують, що світові ціни на нафту можуть зрости на 40%, ящо негайно не ввести обмеження на ринкову ціну російської нафти.

Джерело: Reuters

США наполягають на обмеженні цін на російську нафту 

За словами представника Мінфіна США, якщо не буде прийнято запропоноване про стелю цін на російську нафту, ціни на неї можуть зрости до 140 доларів за барель.

Міністр фінансів США Джанет Йеллен обговорить з міністром фінансів Японії Шунічі Судзукі реалізацію пропозиції США про верхню цінову стелю і розвиток світової економіки, коли вони зустрінуться у вівторок, сказав чиновник.

Мета полягала в тому, щоб встановити ціну на рівні, що покриває граничні витрати виробництва в Росії, щоб Москва була зацікавлена в продовженні експорту нафти, але не на досить високому рівні, щоб дозволити їй фінансувати війну проти України, сказав чиновник.

За словами чиновника, Японські офіційні особи висловили стурбованість з приводу того, що цінова межа була встановлена занадто низькою, але не відкинули потенційний діапазон цін від 40 до 60 доларів за барель.

Йеллен використовує свою першу поїздку в Індо-Тихоокеанський регіон в якості міністра фінансів, щоб заручитися підтримкою запропонованого обмеження цін на російську нафту і відповісти на питання про його ефективність, якщо Індія, Китай та інші країни, що купують дешеву російську нафту, не братимуть участі в проекті.

Фото - Flickr.com

Сполучені Штати та інші багаті країни "Великої сімки" - Великобританія, Канада, Німеччина, Франція, Італія і Японія, а також Європейський Союз - в червні домовилися вивчити питання про введення обмеження, щоб скоротити доходи Москви і спустошити її військовий бюджет, але подробиці поки опрацьовуються.

Оскільки Європейський Союз готується ввести поетапне ембарго на російську нафту і заборонити морське страхування для всіх танкерів, що перевозять російську нафту, очікується, що Великобританія підтримає цей крок. Йеллен розглядає обмеження як спосіб зберегти потік нафти і запобігти подальшому зростанню цін, який може призвести до рецесії.

Що відбувається із цінами на нафту

Наразі світові ціни на нафту дещо знизились через побоювання інвесторів щодо зниження попиту з боку Китаю через нові заходи боротьби з COVID-19.

Вересневі ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 1,3% до 105,75 доларів за барель до, в той час як американська нафта WTI з поставкою в серпні коштувала 102,64 долара за барель, знизившись на 1,4%.

Зростаючі побоювання з приводу рецесії і триваючий млявий попит в Китаї тягнуть ціни на нафту вниз, хоча поточний баланс попиту і пропозиції залишається ненадійним, - відзначають аналітики консалтингової компанії Eurasia Group.

У багатьох китайських містах вводяться нові обмеження COVID-19, від зупинки бізнесу до блокування, щоб приборкати нові інфекції, оскільки в країні був виявлений високозаразний підваріант BA.5.2.1.

Хоча Китай може застосувати більш цілеспрямований підхід у спробі придушити будь-який спалах, нам потрібно буде подивитися, як це буде працювати, враховуючи політику країни щодо нульового COVID, - зазначив  керівник відділу досліджень товарів в ING Уоррен Паттерсон.

Експерт підкреслив, що в цілому побоювання з приводу попиту як і раніше впливають на ціновий рух.

Тим не менш, фундаментальні фактори носять конструктивний характер, враховуючи ситуацію з обмеженою пропозицією, яка збережеться як мінімум до кінця року. В результаті ми очікуємо, що зниження цін буде обмеженим, - зазначає Паттерсон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?