США збираються скасувати візи для трьох європейських держав та Ізраїлю
Категорія
Світ
Дата публікації

США збираються скасувати візи для трьох європейських держав та Ізраїлю

США збираються скасувати візи для трьох європейських держав та Ізраїлю
Джерело:  online.ua

Міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркас заявив, що Сполучені Штати розглядають можливість додавання чотирьох країн до своєї програми безвізового в'їзду, яка дозволяє громадянам в'їжджати до Штатів без візи на строк до 90 днів.

Джерело: Reuters

«У нас у розробці чотири кандидати: Ізраїль, Кіпр, Болгарія та Румунія, - заявив Майоркас. - Ми дуже, дуже зосереджені на програмі», - додав він, заявивши, що вона дає значні економічні переваги.

У вересні Сполучені Штати додали Хорватію до програми безвізового в'їзду. Генеральний директор Туристичної асоціації США Роджер Доу заявив у вівторок, що Хорватія принесе економіці США 100 мільйонів доларів.

Програма безвізового в'їзду до США для громадян Ізраїлю

Білий дім заявив у серпні після зустрічі між президентом Джо Байденом та прем'єр-міністром Ізраїлю Нафталі Бенетом, що Байден підкреслив, що його адміністрація зміцнюватиме двосторонню співпрацю з Ізраїлем таким чином, щоб це принесло користь як громадянам США, так і громадянам Ізраїлю, у тому числі шляхом спільної роботи над включенням Ізраїлю до програми безвізового в'їзду".

У лютому Майоркас поговорив із комісаром Європейської комісії з внутрішніх справ, і обидва заявили про свою незмінну зацікавленість у збереженні Угоди між США та ЄС та співробітництво з Болгарією, Хорватією, Кіпром та Румунією за програмою безвізового в'їзду.

Країна повинна відповідати вимогам щодо боротьби з тероризмом

Для участі у програмі країна має відповідати вимогам, пов'язаним із боротьбою з тероризмом, критеріям щодо реформ правоохоронних органів, а також вимогам, пов'язаним із управлінням кордонами. Нині у програмі беруть участь 40 країн.

Як змінились показники міграції в США за останнє століття

Додамо, що, якщо аналізувати міграційні показники у Сполучених Штатах за останнє століття, то наприкінці ХІХ століття 84,9 % іммігрантів були вихідцями з Європи. Нині ж їхня частка в загальній кількості тих, хто в'їжджає до Штатів, зменшилася до 22%. Нині більшість мігрантів становлять вихідці з Азії та Латинської Америки - 67,7% від загальної кількості.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?