Стали відомі майбутні суперники збірної України на ЧС-2025 з хокею
Категорія
Спорт
Дата публікації

Стали відомі майбутні суперники збірної України на ЧС-2025 з хокею

хокей
Джерело:  Суспільне. Спорт

Чоловіча збірна України з хокею у наступному році уперше з 2017 року гратиме у дивізіоні IA чемпіонату світу.

Визначилися три з п'яти суперників України на ЧС-2025 з хокею

Як зазначається, у наступному сезоні чемпіонату світу у дивізіоні IA зіграють Італія, Румунія, Японія та Україна. Ще дві збірні-учасниці визначаться за підсумками ЧС-2024 в елітному дивізіоні — дві найгірші команди вилетять.

Для Румунії це буде шостий поспіль рік у дивізіоні IA (у 2019 підвищилася у класі), для Японії — другий, а для Італії — третій.

Востаннє Україна грала з Італією у рамках чемпіонату світу в 2015 році (поразка в овертаймі 1:2), це було саме в дивізіоні IA. З Японією та Румунією українці зустрічалися за час перебування в дивізіоні IB.

Збірна України сенсаційно виграла Дивізіон IB ЧС-2024 з хокею

Національна команда України з хокею переграла збірну Литви та виграла Дивізіон IB Чемпіонату світу 2024 року.

Чемпіон світу-2024, Дивізіон IB, 5-й тур — Литва — Україна — 1:4 (0:1, 0:1, 1:2). Шайби: Норейка, 57:11 — Трахт, 09:19, 30:56, Денискін, 53:54, Пересунько, 57:51

"Синьо-жовті" заволоділи ініціативою в дебюті. Потужний старт української збірної змусив литовців оборонятися на межі фолу, тож до екватору першого періоду господарі двічі опинялися в меншості. Україна реалізувала другу чисельну перевагу — Трахт отримав передачу в лівій зоні вкидання і потужно кинув у ближню дев'ятку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?