Збірна України розгромила Китай на ЧС-2024 з хокею — відео
Категорія
Спорт
Дата публікації

Збірна України розгромила Китай на ЧС-2024 з хокею — відео

Збірна України розгромила Китай на ЧС-2024 з хокею — відео
Джерело:  Суспільне. Спорт

Національна команда України з хокею здобула впевнену перемогу над збірною Китаю в черговій зустрічі чемпіонату світу в Дивізіоні IB.

Як пройшов матч Україна — Китай

Українці забезпечили собі комфортну перевагу вже у першому періоді.

На старті матчу рахунок відкрив Ігор Мережко, а на відрізку з 10-ї до 14-ї хвилини "синьо-жовті" закинули одразу три шайби: відзначились Олександр Пересунько, Пилип Пангелов-Юлдашев та Олексій Ворона (у більшості).

На початку наступного періоду Віталій Лялька відправив п'яту шайбу у ворота Китаю. А перед другою великою перервою Пересунько оформив дубль після швидкої атаки.

Третій період Україна розпочала з сьомої шайби: у більшості дубль зробив Лялька. У середині 20-хвилинки Андрій Денискін зробив рахунок 8:0, а наприкінці відзначився також Ігор Мережко — 9:0.

Найрезультативнішими гравцями матчу стали Ігор Мережко, Олександр Пересунько та Віталій Лялька, які закинули по дві шайби.

Україна здобула третю перемогу на ЧС-2024 та продовжує очолювати таблицю.

Що відомо про чемпіонат світу з хокею

Раніше "синьо-жовті" здобули впевнені перемоги над збірними Естонії (8:0) та Нідерландів (4:0). Тепер в активі команди Христича 9 очок.

Наздогнати збірну України ввечері намагатиметься господарка турніру — Литва. Балтійці зустрінуться зі збірною Нідерландів (19:30 за київським часом). Раніше литовські хокеїсти перемогли іспанців (3:0) та естонців (6:1).

Розклад матчів України на чемпіонаті світу:

  • 1 травня. 12:30. Україна — Іспанія

  • 3 травня. 19:30. Литва — Україна

У сезоні-2023 українці впритул наблизилися до виходу в дивізіон IA: посіли друге місце в групі та поступилися п'ятьма очками команді Японії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?