Стали відомі подробиці вибуху на авіабазі армїі РФ у Псковській області
Категорія
Події
Дата публікації

Стали відомі подробиці вибуху на авіабазі армїі РФ у Псковській області

Стали відомі подробиці вибуху на авіабазі армїі РФ у Псковській області
Джерело:  online.ua

Представники Головного управління військової розвідки Міноборони України повідомили, що внаслідок вибухів на аеродромі у Псковській ообласті було знищено 2 ударних вертольоти Ка-52 російської терористичної армії та ще два отримали суттєві пошкодження. 

Джерело: Telegram-канал ГУР

Що відомо про вибухи на аеродромі окупантів у Псковській області 

На військово-повітряній базі Веретьє, що за 7 кілометрів від міста Острови, вночі 31 жовтня стався потужний вибух. Два російські ударні вертольоти Ка-52 "Алігатор" повністю знищені. Ще два – суттєво пошкоджено. Деталі щодо знищення іншої техніки та особового складу – уточнюються.

З метою ліквідації наслідків вибухів, а також пошуку диверсійних груп особовий склад військової частини піднятий через тривогу, у військовій частині проходять слідчі дії.

Ка-52 "Алігатор" - це розвідувально-ударний вертоліт російського виробництва. Вартість однієї машини складає близько 16 млн доларів.

У той же час речник Одеської ОВА Сергій Братчук повідомив, що ранкова масована ракетна атака армії РФ обійшлась бюджету країни 400-600 млн доларів, що дорівнює річному бюджету Новосибірська чи Єкатеринбурга.

Сьогодні Росія запустила щонайменше 50 крилатих ракет Х-101 і Х-555, два види. Рахуємо, сьогодні в РФ витратили щонайменше від 400 до 600 мільйонів доларів. Підрахунок дуже простий - одна ракета Х-101 коштує 13 млн доларів, Х-555 - 7,5 млн доларів... Це всього лише річні бюджети таких міст, як Новосибірськ або Єкатеринбург - це третє і четверте міста в РФ, - зазначив Братчук.

Внаслідок ранкових масованих ударів по Україні є постраждалі. Попередньо відомо про 13 осіб, які отримали поранення.

На цей момент ми маємо 13 осіб, які були травмовані внаслідок сьогоднішніх атак Рф. І ми, звичайно, будемо разом з СБУ, з прокуратурою встановлювати ті збитки і фіксувати ті злочини, які були скоєні сьогодні на території нашої країни, - зазначив керівник Нацполіції України Ігор Клименко.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, зі свого боку, зазначив, що ракети та дрони, випущені росіянами у понеділок по території України, атакували 10 регіонів та пошкодили 18 об’єктів, більшість із яких – енергетичні.

Наслідки могли бути набагато гіршими. Але завдяки героїчній та професійній роботі ППО з понад 50-и випущених по нашій території ракет збито 44. Дякую бійцям, які захищають наше небо, - наголосив керівник уряду.

Наразі локальні аварійні відключення тривають на Київщині, Запоріжжі, Дніпропетровщині та Харківщині.
Як підкреслив прем’єр, важливо, аби всі українці знизили навантаження на мережу та економили електроенергію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?