Сталін переміг Путіна — росіяни обрали найвидатніших історичних особистостей
Категорія
Світ
Дата публікації

Сталін переміг Путіна — росіяни обрали найвидатніших історичних особистостей

Сталін переміг Путіна — росіяни обрали найвидатніших історичних особистостей
Джерело:  online.ua

Найвидатнішою історичною особою росіяни вважають радянського диктатора Йосипа Сталіна. Чинний президент Росії Володимир Путін більше не лідирує - за три роки його популярність скоротилася в два рази.

Джерело: Левада-центр

Російські соціологи в попередній раз опитування "Найвидатніші особистості в історії" проводили в 2017 році. Тоді 34% опитаних росіян назвали Путіна видатною історичною особистістю. У 2021 році їх всього 15%.

У 2021 році в рамках опитування росіянами запропонували обрати 10 найвидатніших людей усіх часів і народів. Відзначається, що опитування проводилося по загальноросійській репрезентативній вибірці серед 1620 осіб.

Путін втрачає популярність в Росії

У травні 2021 року серед найвидатніших особистостей на думку росіян виявилися:

  • Володимир Ленін - 30%,

  • Олександр Пушкін - 23%,

  • Петро I - 19%,

  • Володимир Путін - 15%.

Сталін переміг Путіна

Лідером рейтингу традиційно став радянський диктатор Йосип Сталін. В цьому році за його кандидатуру проголосували 39% опитаних. Втім, ці цифри практично не змінилися за останні 25 років.

На думку політілогов, результати цього опитування вказують на посилення протестних настроїв в Росії. Вони вважають, що популярність Путіна падає не тільки в прив'язці до поточної ситуації - знижується й в цілому оцінка його як історичної постаті.

Зниження рейтингів Путіна вони пояснюють також і запитом суспільства на нових "героїв". Загалом експерти вважають, що росіянам в принципі перестала бути цікава історія, так як їх нею "загодували".

"Агресивна зовнішньополітична риторика на час піднімає дух, але рано чи пізно люди починають усвідомлювати її наслідки, нехай навіть повільно і всупереч офіційній пропаганді", - коментує результати рейтингу директор Левада-центру Лев Гудков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?