Стало відомо, хто очолив гуманітарну підгрупу на переговорах у Мінську
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, хто очолив гуманітарну підгрупу на переговорах у Мінську

Стало відомо, хто очолив гуманітарну підгрупу на переговорах у Мінську
Джерело:  online.ua

Замість першої віце-спікерки Верховної Ради Ірини Геращенко представником України не засіданнях гуманітарної підгрупи ТКГ у Мінську стане Валерія Лутковська. Нове призначення було затверджено президентом після наради в Адміністрації глави держави. Про це повідомляє ONLINE.UA.

Колишня представниця України на мінських перемовинах Ірина Геращенко привітала свою наступницю, підкресливши, що «група залишається практично в тому складі, в якому працювала попередні 4 роки». Перша віце-спікерка написала у своєму Facebook, що вважає правильним кроком призначення Лутковської на цю посаду.

«Я вітаю це призначення. Лутковська як омбудсмен була свого часу нами залучена як експерт до групи, ми разом працювали над верифікацією ув’язнених і готували останні звільнення. Вона професіонал, і я щиро бажаю мінській групі і їй особисто удачі. Особливо в питаннях безпеки і розблокування питання звільнення заручників», – написала Геращенко.

Валерія Лутковська раніше займала посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (2012-2017 рр.).

Як відомо, вчора президент України Володимир Зеленський повернув до переговорів  у Мінському форматі другого президента України Леоніда Кучму. За словами самого Кучми, він готовий взяти активну участь у врегулювання війни на Донбасі, оскільки раніше, будучи членом ТКГ у Мінську, не мав для цього повноважень, будучи фактично «весільним генералом».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?