Стало відомо, скільки журналістів РФ акредитувалися на Євробачення
Категорія
Події
Дата публікації

Стало відомо, скільки журналістів РФ акредитувалися на Євробачення

Стало відомо, скільки журналістів РФ акредитувалися на Євробачення
Джерело:  online.ua

Серед 2000 журналістів, які акредитувалися на міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2017, не менше 70 – із Росії.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook, повідомляє ONLINE.UA.

"Те, що Україна забороняє в'їзд в країну нібито на Євробачення-2017 окремим російським журналістам - це здорово. Однак, на жаль, це ще не гарантія, що провокацій від росіян не буде. Серед 2000 журналістів, акредитованих на Євробачення, за даними групи ІС, не менше 70 журналістів з РФ. Чи не завелика цифра для країни, яка не бере участі в конкурсі, і ЗМІ якої вже заявляли про бойкот?", - написав Тимчук.

Читайте також: Геращенко розповів, чому в Україну не пустили російського журналіста

Тимчук додав, що українські спецслужби і правоохоронці не мають можливості заборонити в'їзд всім журналістам РФ; можуть відбутися провокації.
"Ті представники мас-медіа Росії, які не відвідували Крим або поки не помічені в інших діяннях проти України, мають право на в'їзд. Скільки з них задіяні в спецоперації Кремля по організації провокацій на День Перемоги в Києві і їх пропагандистського освітлення - велике питання", - додав Тимчук.
Як повідомляв ONLINE.UA, 7 травня Державна прикордонна служба не пропустила до Києва ще двох російських журналістів, які були акредитовані на Євробачення-2017.

Раніше повідомлялося, що фотокореспондента пропагандистського російського ЗМІ — МИА "Россия сегодня" — Раміля Ситдікова, не впустили до України для висвітлення Евробачення-2017.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?