Starlink отримав ліцензію оператора в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Starlink отримав ліцензію оператора в Україні

Starlink отримав ліцензію оператора в Україні
Джерело:  online.ua

Представництво Starlink Ukraine вже отримало необхідну ліцензію оператора для того, щоб почати працювати в Україні.

Джерело: Telegram-канал голови Мінцифри Михайла Федорова

В Україні незабаром почне працювати мережа супутникового інтернету Starlink 

Щойно компанію внесли до Реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж та послуг за номером 1, - зазначив Федоров.

Ще на початку повномасштабного вторгнення РФ до мільярдера та засновниа компаній SpaceX та Tesla Ілона Маска звернувся глава української Мінцифри з проханням надати нашій країні можливість користуватися сумутниковим інтернетом.

Фото - Flickr.com

Перша партія обладнання для запуску супутникового інтернету від Ілона Маска прибула в Україну 28 лютого цього року.

В Україні вже облаштовано близько 10 тис станцій супутникового інтернету Starlink.

Між тим американським компаніям радять готуватись до масштабних кібератак збоку РФ.

Очільниця Агентства з кібербезпеки та безпеки інфраструктури Джен Істерлі зазначила, що попри відсутність великих атак на західну інфраструктуру з початку війни, компанії не повинні послаблювати пильність.

Ми лише 100 днів у цій війні. Використання шкідливої кіберактивності є частиною російської стратегії, чи то через організацію, що спонсорується державою, чи через злочинні угруповання, - зазначає Істерлі.

Зокрема, вона нагадала про кібератаку російських хакерів на супутникову мережу Viasat.

Загроза була і залишається реальною. У росіян є можливості, з якими нам потрібно бути обережними, і вони перебувають у точці ухвалення рішення про те, чи застосовуватимуть їх і коли, - наголосив у свою чергу директор з питань кібербезпеки Агентства національної розвідки США Роберт Джойс.

Після попереджень розвідувальних служб іще в лютому в США стартувала кампанія Shields Up, яка мала на меті посилити захист мереж приватних компаній, насамперед технологічних гігантів. Як повідомляється, Shields Up навряд чи закінчиться найближчим часом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?