Стартував судовий процес після скандалу в адміністрації Папи Римського
Категорія
Світ
Дата публікації

Стартував судовий процес після скандалу в адміністрації Папи Римського

Стартував судовий процес після скандалу в адміністрації Папи Римського
Джерело:  online.ua

У Ватикані стартував гучний судовий процес щодо фінансового шахрайства, в якому фігурують 10 осіб, в тому числі один із відомих кардиналів.

Джерело: Reuters

У Ватикані починається гучний судовий процес щодо фінансового шахрайства

Варто звернути увагу на те, що головним підозрюваним у судовому процесі є 73-річний кардинал Анджело Беччіу - це колишній високопоставлений чиновник адміністрації Ватикану, що став найвищим посадовцем Ватикану, якого судять за фінансові злочини.

"Беччіу, якого Папа звільнив з посади священника минулого року за нібито непотизм, протягом двох років розслідування наполягав на своїй невинуватості. На початку липня Папа Франциск особисто дав необхідне схвалення щодо обвинувачення Беччіу. Звинувачення Беччіу включають розкрадання та зловживання службовим становищем. Італійку, яка працювала на нього, звинуватили в розкраданні, а колишнього секретаря кардинала, священника, звинуватили у вимаганні", - йдеться в повідомленні.

Згідно з останніми даними, судовий процес здебільшого пов’язаний із придбанням будівлі в одному з найвідоміших районів Лондона.

Журналістам вдалося дізнатися, що під час слухань 26 та 27 липня будуть розглядати попередні питання, а потім процес, як очікується, буде відкладено до жовтня, коли відбудуться два слухання на тиждень.

Варто звернути увагу на те, що суд буде відбуватися в імпровізованій залі у музеях Ватикану, оскільки COVID-обмеження та кількість підсудних, адвокатів та журналістів роблять звичайну залу суду Ватикану замалою.

Що важливо розуміти, лише нещодавно керівництво Ватикану вперше в історії опублікувало дані про свою нерухомість, вказавши, що володіє понад 5000 об'єктами нерухомості, переважно в Італії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?