Став посміховиськом — Угорщина публічно принизила Євросоюз
Категорія
Політика
Дата публікації

Став посміховиськом — Угорщина публічно принизила Євросоюз

Став посміховиськом — Угорщина публічно принизила Євросоюз
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан нарешті вирішив пояснити скандальне угорське вето на спільну заяву Європейського Союзу щодо засудження Китаю у зв’язку з подіями в Гонконзі. За словами політика, він хоче, щоб офіційний Брюссель припинив вигадувати декларації.

Джерело: п ресслужба угорського уряду

Орбан вважає, що ЄС перетворився на посміховисько

"Ми розуміємо, якщо - з внутрішніх, внутрішньополітичних причин - держава-член хоче представити аркуш паперу з логотипом ЄС. Але цьому є межа. В останні роки цей загальний зовнішньополітичний підхід, мотивований внутрішніми політичними міркуваннями, привів до того, що зовнішньополітична позиція Європейського Союзу стала посміховиськом… Ми схожі на жалюгідних паперових тигрів, а наші безрезультатні заяви - це привід для сміху для решти світу", - наголосив угорський лідер.

За словами Віктора Орбана, очільникам держав та урядів Євросоюзу нарешті потрібно обійти зовнішньополітичних бюрократів, які формують декларації, і "взяти великі стратегічні питання у свої руки, як це зробили нещодавно на Європейській раді щодо РФ".

"Що стосується політики Європи щодо Китаю, ми вважаємо, що ми повинні запобігти відновленню політики та культури холодної війни у світовій політиці. Відновлення "холодної війни" також суперечить інтересам Європи, Центральної Європи та Угорщини", - підкреслив угорський політик.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно команда німецької канцлерки Ангели Меркель закликала офіційний Брюссель обговорити можливість голосування спільних заяв із зовнішньої політики кваліфікованою більшістю, а не одноголосно, на тлі постійних блокувань Угорщини.

"Минулого тижня Угорщина заблокувала наміри Євросоюзу виступити проти КНР з приводу Гонконгу. Це вдруге за останні три тижні, коли угорський уряд єдиним серед країн ЄС відмовився приєднатися до інших 26 держав-членів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?