Стефанчука призначили новим спікером Ради
Категорія
Політика
Дата публікації

Стефанчука призначили новим спікером Ради

Стефанчука призначили новим спікером Ради
Джерело:  online.ua

Руслан Стефанчук отримав посаду спікера Верховної Ради після відставки його попередника Дмитра Разумкова - відповідне голосування проведи вдень у п’ятницю, 8 жовтня.

Джерело: засідання парламенту

За офіційними даними, підтримали відповідну ініціативу 261 народний депутат. Перед тим Стефанчук обіймав посаду першого заступника голови парламенту, а наразі її отримав лідер партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко.

Іншими кандидатами окрім Стефанчука стали нардепи Яна Зінкевич та Олексій Гончаренко (від фракції “Європейська солідарність”), нардеп Ярослав Железняк (від фракції “Голос”), а також позафракційний нардеп Гео Лерос, якого вилучили зі “Слуги народу”.

Пізніше двоє останніх вирішили зняти свої кандидатури з голосування. Рейтингове голосування перед основним продемонструвало найбільшу підтримку Стефанчука, тож саме його єдину кандидатуру було винесено на затвердження.

Відставка Разумкова

Відповідне голосування відбулося у четвер, 7 жовтня. В цілому підтримали відсторонення Разумкова від посади голови парламенту 284 народних депутати.

Здебільшого це — представники президентської фракції “Слуга народу”, з якої голос “за” віддали 215 посадовців. Також підтримали рішення у групі “Довіра” 18 голосами, у групі “Партія “За майбутнє” 19 голосами, у фракції “Батьківщина” 20 голосами, у фракції “Голос” 6 голосами. Водночас надійшло 6 позитивні голоси від позафракційних депутатів.

Сам Разумков перед тим виступив з трибуни українського парламенту, а окремі нардепи висловили йому свої претензії. Преш за все вони торкалися того, що спікер не підтримував президентської позиції з багатьох питань, хоча 2019 року балотувався до Ради саме як "слуга народу".

Після голосування за відставку президентська фракція виступила з ініціативою про розгляд питання щодо нового голови парламенту. "Слуги народу" запропонували призначити на посаду чинного заступника Разумкова — Руслана Стефанчука. Першим заступником водночас має стати Олександр Корнієнко, що очолює наразі пропрезидентську партію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?