Столтенберг поїхав у США, щоб закликати відновити військову допомогу Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Столтенберг поїхав у США, щоб закликати відновити військову допомогу Україні

Столтенберг
Джерело:  Politico

Очільник НАТО Єнс Столтенберг напередодні розпочав поїздку до США. Метою візиту глави Альянсу до Вашингтону є відновлення військової допомоги Україні.

Столтенберг у Вашингтоні

Столтенберг зустрінеться з міністром оборони США Ллойдом Остіном, главою Держдепартаменту Ентоні Блінкеном і радником президента з національної безпеки Джейком Салліваном.

Також він зустрінеться з законодавцями та союзниками колишнього президента Дональда Трампа в спробі отримати 60 мільярдів доларів фінансування для України.

Глава НАТО вже провів зустріч з міністром оборони Ллойдом Остіном у Пентагоні.

Союзники по НАТО надають безпрецедентну підтримку Україні, і важливо, щоб ми продовжували це робити. Наша підтримка — це не благодійність; це інвестиція в нашу власну безпеку, тому що світ стане небезпечнішим, якщо в Україні переможе президент Путін, — сказав Столтенберг перед зустріччю.

30 січня він проведе зустріч зі спікером Палати представників Майком Джонсоном, лідером меншості Хакімом Джеффрісом, лідером меншості в Сенаті Мітчем Макконнеллом та іншими представниками обох партій.

Трамп гальмує пакет з допомогою Україні

Візит відбувається на тлі тиску Трампа та його прихильників у республіканській партії на решту республіканців, щоб ті відхилили пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню в розмірі 111 мільярдів доларів через розбіжності з Білим домом щодо прикордонної політики.

Столтенберг виступить з промовою у консервативному аналітичному центрі Heritage Foundation. Politico припускає, що там він знайде скептичну аудиторію, яка виступає за те, щоб Європа взяла на себе провідну роль у підтримці України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?