Столтенберг відреагував на скандальну заяву щодо суверенітету України
Категорія
Політика
Дата публікації

Столтенберг відреагував на скандальну заяву щодо суверенітету України

Столтенберг відреагував на скандальну заяву щодо суверенітету України
Джерело:  online.ua

За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга у відповідь на скандальну заяву представника його канцелярії щодо ймовірності обміну українських територій на членство в Альянсі, тільки Україна вирішуватиме, коли та до кого приєднуватись.

Джерело:  Reuters

Столтенберг підтримав суверенітет та територіальну цілістність України

Він зазначив, що ключова роль НАТО полягає у підтримці України в боротьбі у розв'язаній Росією злочинній війні.

Його послання і це моє головне послання, яке є головним посланням НАТО, полягає, по-перше, в тому, що політика НАТО незмінна – ми підтримуємо Україну, - запевнив Столтенберг.

Позиція України

За словами глави МЗС Дмитра Кулеби, генсек НАТО та глава його канцелярії дві абсолютно різні людини.

Президент неодноразово спілкувався з генсеком Столтенбергом, я підтримую з ним дуже тісні стосунки. Запевняю вас, що позиція генсека абсолютно чітка і саме така, як і в України: ніякої торгівлі українськими територіями бути не може, - зазначив Кулеба.

За словами Кулеби, наразі Київ працює над тим, щоб Україна якомога швидше рухалася до членства у НАТО, а не обговорювалися опції.

Розставлю всі крапки над "і". Чи хочуть усі у світі сильної переможної України? Очевидно, що ні. Чи схиляють Україну уряди інших країн, чи натякають, що треба щось здавати - абсолютно ні, цього немає. Чи є голоси різних експертів - підкуплених, щирих, корисних ідіотів, є дуже різні... - є. Але я дуже чітко бачу тенденцію, що з кожною перемогою України на дипломатичній арені або на фронті ці голоси відразу ж притихають, - наголосив глава МЗС.

Читайте також: 

  • Білий дім заперечив розмови про членство України в НАТО в обмін на здачу територій;

  • У НАТО вибачились за скандальну заяву щодо торгів суверенітетом України

  • Абсолютно незрозуміло. Данілов обурився через скандальну пропозицію НАТО щодо України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?