Студенти під Кабміном вимагають відставки глави МОН Шкарлета
Категорія
Україна
Дата публікації

Студенти під Кабміном вимагають відставки глави МОН Шкарлета

Студенти під Кабміном вимагають відставки глави МОН Шкарлета
Джерело:  online.ua

Вранці 4 лютого біля будівлі українського уряду студенти Національного університету "Києво-Могилянська академія" почали вимагати відставки очільника Міністерства освіти і науки Сергія Шкарлета у зв'язку з скандальною ситуацією з виборами президента вишу.

Джерело:  "Інтерфакс-Україна"

Студенти під урядом вимагають звільнення очільника МОН Шкарлета

Згідно з останніми даними, біля будівлі Кабінету міністрів зібралися близько 500 осіб - студенти продовжують прибувати.

За словами журналістів, в руках вони тримають плакати з написами: "#SaveMohylyanka", "Навіщо мені система, яка працює проти мене", "КМАрафон з відставки Шкарлета", "МОН, згадай закон", "Освітою не торгують", "Скасуй міністра, а не вибори", "Свободу вибору".

Варто звернути увагу на те, що на акції присутні очільник Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Сергій Квіт, а також народна депутатка із фракції "Голос" Інна Совсун. У мітингу також беруть участь студенти з інших університетів.

Наразі основні вимоги протестувальників такі – відставка Сергія Шкарлета, підписання контракту з обраним президентом вишу Сергієм Квітом, автономія українських університетів.

Що відомо про скандал навколо НаУКМА

27 січня, під час другого туру виборів президента Академії, до приміщення, де відбувалося голосування, увірвалися невідомі люди в масках і поцупили скриньку для голосування. Ба більше, вони залили зеленкою ще одну скриньку для голосування.

Після цього Сергій Шкарлет заявив, що МОН не буде визнавати результати виборів, оскільки було зафіксоване грубе порушення виборчого процесу.

У зв'язку з цим студенти оголосили безстроковий страйк. 2 лютого на сайті МОН з’явилось оголошення про повторний конкурс для кандидатів у президенти НаУКМА.

У відповідь Студентська колегія НаУКМА ініціювала протест під гаслом "Міністр тимчасовий, Могилянка – вічна!", який запланували на 4 лютого біля уряду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?