Студенти під ОП мітингують за відставку міністра освіти Шкарлета
Категорія
Україна
Дата публікації

Студенти під ОП мітингують за відставку міністра освіти Шкарлета

Студенти під ОП мітингують за відставку міністра освіти Шкарлета
Джерело:  online.ua

Біля Офісу президента України відбувається мітинг студентів, які вимагають від міністра освіти та науки Сергія Шкарлета піти у відставку.

Джерело: Фейсбук Студколегії НаУКМА, Інтерфакс

Студенти вимагають відставки Шкарлета

До студентів Національного університету "Києво-Могилянська академія" цього разу доєдналися студенти Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут" імені Ігоря Сікорського, Національного авіаційного університету та інших студентських спільнот України.

Гаслом протесту цього разу став заклик "Якщо любиш – піди!".

На Банковій зібралося близько 500 людей, люди продовжують прибувати.

Перевищення повноважень міністерством у ситуації з виборами в Могилянці — лише остання крапля обурення. Академічна спільнота виступає проти міністра-плагіатора від самого його призначення на посаду, а сьогодні до цієї вимоги доєднуються сотні студентів провідних українських вишів, - зазначили організатори.

За словами журналістів, протестувальники тримають плакати з написами: "Шкарлет - геть", "Чекаю, коли ти станеш колишнім", "Плагіатору не місце в уряді", "Шкарлете, час додому", "З Днем Шкарлетина", "Тобі пасує твоя відставка".

Вранці у День святого Валентина студентство подарує міністру замість справжньої валентинки — гарбуз, адже Сергій Шкарлет та українська освіта несумісні! - повідомили у НаУКМА.

У чому причина протесту проти Шкарлета

Нагадаємо, що студенти вже виходили на мітинг проти чинного міністра освіти 4 лютого.

Головною причиною є відмова міністра освіти та науки Сергія Шкарлета визнавати вибори президента НаУКМА 27 січня. Тоді до приміщення університету зайшли люди в масках і вкрали скриньку для голосування.

Через це студенти оголосили страйк та вийшла на протест "Міністр тимчасовий, Могилянка – вічна!". Тоді студенти протестували біля будівлі Кабінету міністрів України.

Зараз до протестів додалися інші причини: у наукових роботах міністра неодноразово знаходили плагіат. Організатори зазначають, що у його підпорядкуванні знаходяться люди, які пов’язані з режимом колишнього президента України Віктора Януковича та безпосередньо з колишнім міністром освіти Табачником.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?