Суд призначив меру Труханову заставу замість арешту в СІЗО
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд призначив меру Труханову заставу замість арешту в СІЗО

Суд призначив меру Труханову заставу замість арешту в СІЗО
Джерело:  online.ua

У Вищому антикорупційному суді виступили з рішенням про заставу для мера Одеси Геннадія Труханова сумою понад 30 мільйонів гривень і відмовився таким чином брати його під варту в СІЗО.

Джерело: Odessa LIVE

За офіційними даними, суддя відмовилася підтримувати клопотання слідства стосовно взяття мера міста під варту.

“Застосувати до підозрюваного Труханова запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 11 7000 прожиткових мінімумів. У грошовому вимірі – 30 213 300 грн”, _ резюмувала представниця ВАКС.

Одночасно з цим Труханова зобов’язали з’являтися за першим викликом слідчих або ж до буса. Також посадовцю на час чинності процесу необхідно здати закордонний паспорт.

Сам мер Одеси стверджував після суду, що він не має нібито не володіє відповідними грошима. Водночас він підтвердив, що буде шукати цю суму, але на тлі спроби оскарження застави через апеляцію.

“Попрошу адвоката роз'яснити, якщо у мене немає грошей, то що буде далі”, - додав Труханов.

Кримінальна справа проти Труханова

Труханова підозрюють в злочинних схемах по заволодінню землею в місті. Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала 5 підозр в рамках розслідування кримінальної справи детективів Національного антикорупційного бюро та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Окрім чинного мера Одеси Геннадія Труханова, за інформацією ЗМІ, підозру також отримали відомий одеський бізнесмен Володимир Галантерник та експрокурор Одещини Олег Жученко. Повідомляється, що слідству вдалося кваліфіковано задокументувати протиправну діяльність підозрюваних.

За версією слідства, мер та його спільники були причетні до цілої низки злочинних дій, спрямованих на заволодіння земельними ділянками в Одесі. Відповідно до експертних висновків, збитки міському бюджету склали понад 533 млн грн. Венедіктова зазначила, що ця сума може змінитися до моменту закінчення розслідування і передачі справи до суду, зважаючи на існування інших важливих обставин, які ретельно опрацьовуються детективами і прокурорами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?