Суд у Гаазі виніс єдиний вердикт про причини катастрофи MH17 над Донбасом
Категорія
Світ
Дата публікації

Суд у Гаазі виніс єдиний вердикт про причини катастрофи MH17 над Донбасом

Суд у Гаазі виніс єдиний вердикт про причини катастрофи MH17 над Донбасом
Джерело:  online.ua

Суд у Гаазі заявив, що ракета, яку випустив зенітно-ракетний комплекс “Бук” на Донеччині, стала причиною авіакатастрофи малайзійського рейсу MH17.

Джерело: трансляція суду

З відповідним вердиктом випустили під час другого дня засіданню з приводу справи катастрофи в Окружному суді нідерландського міста.

“Експерти заявили, що ударні ушкодження на фюзеляжі літака відповідають тим, які завдають боєголовки ракет, випущених їх зенітно-ракетної установки "Бук". Жодне з виявлених пошкоджень не вибивається із цієї картини і не могло бути нанесено жодною іншою, легшою або важчою зенітно-ракетною системою”, - пояснив головний суддя Гендрік Стейнхейс.

Під час засідання відбулася демонстрація світлин частини корпусу ракети, яка вразила літак.

“У частині лонжерона літака був виявлений металевий уламок. Фрагмент був вивчений фахівцями, і вони дійшли висновку, що він відповідає затворній пластині ракети з установки “Бук”, - звернув увагу суддя.

На засіданні судді відхилили свідчення про нібито запуск ракети з підконтрольної українській владі на той момент частини Донецької області. Було встановлено, що інцидент однозначно стався в районі, захопленому бойовиками.

В цілому судово-медичні експерти Нідерландів виявили понад 100 металевих фрагментів з тіла одного з пілотів лайнера. Це підтвердив під час слухань напередодні Стейнхейс.

“Під час розтину в тілі пілота було виявлено понад 100 металевих елементів. Один з елементів мав форму “метелика”. Всі вони були досліджені. Велика частина складається з нелегованої сталі. Однак при цьому суддя не став робити висновки на основі даної інформації, зазначивши, що для слідчих це стало одним з підтверджень того, що літак був збитий ракетою, випущеною з зенітного ракетного комплексу “Бук”, - наголоси суддя.

Катастрофа MH17

Російський “Бук” збив пасажирський лайнер 17 липня 2014 року над Донеччиною, коли той летів з Амстердама до малайзійського Куала-Лумпура. Підозрюваними у справі стали чотири особи, серед яких три росіянина (один з них Ігор Гіркін) та громадянин України, що приєднався до окупантів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?