Суд заборонив діяльність Комуністичної партії України
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд заборонив діяльність Комуністичної партії України

Суд заборонив діяльність Комуністичної партії України
Джерело:  online.ua

5 липня Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність Комуністичної партії України.

Джерело: Восьмий апеляційний адміністративний суд

В Україні заборонили Комуністичну партію України

5 липня 2022 року колегія суддів Восьмого ААС завершила розгляд адміністративної справи № 826/9751/14 про заборону Комуністичної партії України.

Інформуємо про те, що судом задоволено позовні вимоги Міністерства юстиції України: заборонено діяльність Комуністичної партії України; майно, кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передано у власність держави.

Суд повідомив, що повний текст рішення по справі про заборону політичної партії буде оприлюднений на офіційних сайтах Міністерства юстиції України та Верховної Ради України.

Комуністична партія України — проросійська політична партія, створена 19 червня 1993 року на з'їзді у Донецьку. З 24 липня 2015 року ця партія більше не була суб'єктом виборчого процесу та не брала участь у виборах на підставі рішення Міністерства юстиції України.

Раніше цей суд вже заборонив діяльність політичних партій «Щаслива Україна», «Русь Єдина», «Прогресивна соціалістична партія України», «Опозиційна платформа - За життя», «Союз лівих сил», «Партія Шарія», «Ліва опозиція», «Соціалістична партія України», «Блок Володимира Сальдо», «Держава», «Наші», «Справедливості та розвитку», «Соціалісти», «Опозиційний блок».

Майно, кошти та інші активи партій, їхніх обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передано у власність держави.

Нагадаємо, що 20 березня Рада національної безпеки та оборони ухвалила рішення призупинити будь-яку діяльність політичних сил, пов'язаних із Росією, на час воєнного стану.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?