Шукають українське. Російські окупанти нишпорять по смартфонах школярів на ТОТ
Категорія
Україна
Дата публікації

Шукають українське. Російські окупанти нишпорять по смартфонах школярів на ТОТ

"Єдина школа"
Джерело:  ЦНС

У школах окупованої лівобережної Херсонщини вчителі отримали завдання – перевіряти телефони учнів на наявність “екстремістських застосунків”. Одним з них вони вважають український додаток “Єдина школа”.

Окупанти перевіряють дитячі смартфони на ТОТ

Окупанти шукають дітей на тимчасово окупованих територіях, які продовжують онлайн-навчання в українських школах чи користуються українськими послугами.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Так, у школах Херсонщини вчителі (частина з яких прибула з Росії) отримали завдання перевіряти телефони учнів на наявність “екстремістських застосунків”. Зокрема, йдеться про застосунок “Єдина школа”.

Також окупантів цікавить, чи встановлено месенджер Signal, налаштування мови та навіть часовий пояс на телефоні.

У Центрі національного спротиву наголосили, що кожен псевдопедагог, який переслідує українських дітей, буде покараний відповідно до українського законодавства, адже деокупація ТОТ – лише справа часу.

Росіяни змушують маріупольських школярів писати їм листи подяки

За інформацією Маріупольської міської ради, вчителі окупованого Росією міста надали старшокласникам конкретний шаблон, за яким потрібно подякувати військовим держави-агресора.

І це мають писати діти, чимало з яких втратили близьких, рідних чи друзів саме від російських обстрілів. Неймовірний цинізм окупантів,– написали у міськраді.

Окрім цього, у тимчасово окупованому місті ввели новий перелік обов’язкових книг для вивчення в закладах середньої освіти. Зокрема, учні мають читати «Молоду гвардію» Олександра Фадєєва, «Брестську фортецю» Сергія Симонова та «Як закалялась сталь» Миколи Оставського.

У повідомленні міськради також додали, що маріупольці чекають на перемогу та свободу під українським прапором.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?