Суперкомп’ютер оцінив шанси команд на Євро-2024 після першого туру
Категорія
Спорт
Дата публікації

Суперкомп’ютер оцінив шанси команд на Євро-2024 після першого туру

футбол

Штучний інтелект оновив шанси збірних на чемпіонаті Європи-2024 з футболу, який триває у Німеччині, після зіграного першого туру групового етапу.

Головні тези:

  • Суперкомп’ютер Opta оновив шанси команд на Євро-2024 після першого туру, визначивши фаворитів турніру.
  • За даними штучного інтелекту, Франція лідирує з шансами на перемогу у турнірі, за нею слідують Англія та Німеччина.
  • Українська збірна, після поразки від Румунії, не увійшла до топ-16, але має шанс виправитися у матчі проти Словаччини згідно з аналітиками.
  • Букмекери вказують на перевагу у матчі Україна - Словаччина у підопічних Сергія Реброва, а найімовірнішим результатом вважають нічию 1:1.
  • Матч між Україною та Словаччиною відбудеться на стадіоні в Дюссельдорфі з початком о 16:00 за київським часом.

Суперкомп’ютер оцінив шанси команд на Євро-2024 після першого туру 

За даними суперкомп’ютер Opta, збірна Франції наразі є головним фаворитом на перемогу в турнірі — 20%, друге місце посідає Англія (18%), Німеччина на третій сходинці (17%).

Цікаво, що перед стартом Євро-2024 суперкомп’ютер вважав головними фаворитами на перемогу ті самі команди. Нині їхні шанси, крім англійської збірної, збільшилися, оскільки були: Англія — 19,9%, Франція — 19,1%, Німеччина — 12,4%.

Зазначимо, що збірна України після сенсаційної поразки від Румунії (0:3) першому туру не потрапила у топ-16 команд. Водночас румуни посідають 10-те місце у списку та мають досить високий шанс пройти у чвертьфінал Євро-2024 — 37%.

Які шанси збірної України у матчі зі Словаччиною

Аналітики віддають перевагу підопічним Сергія Реброва. Коефіцієнт на перемогу України — 2,16, на нічию — 3,34, а на перемогу Словаччини — 3,80.

Найімовірнішим точним рахунком матчу букмекери вважають нічию з рахунком 1:1 та коефіцієнтом 5,70. Далі йде перемога українців 1:1 із коефіцієнтом 5,85.

Матч пройде на стадіоні "Меркур Шпіль-Арена" у Дюссельдорфі. Стартовий свисток пролунає о 16:00 за київським часом.

У першому турі групи E збірна України сенсаційно програла Румунії з рахунком 0:3. Словаки при цьому мінімально обіграли головного фаворита квартету Бельгію — 1:0.

У разі поразки українці можуть втратити навіть математичні шанси на вихід із групи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?