Супутник NASA Landsat 9 надіслав свої перші фотографії Землі з космосу
Категорія
Технології
Дата публікації

Супутник NASA Landsat 9 надіслав свої перші фотографії Землі з космосу

Супутник NASA Landsat 9 надіслав свої перші фотографії Землі з космосу
Джерело:  online.ua

Супутник Landsat 9, запущений 27 вересня 2021 року, зібрав свої перші світлові зображення Землі. Апарат дистанційного зондування було запущено за спільною ініціативою NASA та Геологічної служби США (USGS).

Джерело: NASA

Усі отримані зображення дають уявлення про те, як місія допоможе людям керувати життєво важливими природними ресурсами та зрозуміти наслідки зміни клімату. Дані про спостереження Землі з космосу, отримані завдяки збору інформації Landsat, охоплюють період майже 50 років. Вищезгадані знімки доступні  online.

 «Ця програма довела свою ефективність не лише у покращенні життя, а й у порятунку життів. NASA продовжуватиме працювати з Геологічною службою США над зміцненням та покращенням доступу до даних Landsat, щоб люди, які приймають рішення в Америці та в усьому світі, краще розуміли масштаби кліматичної кризи, керували методами ведення сільського господарства, зберігали цінні ресурси та більш ефективно реагували на стихійні лиха”, - коментує представник адміністративного апарату NASA Білл Нельсон.

 Зображення показують наслідки зміни клімату

На цих перших світлових зображеннях показано Детройт, штат Мічиган, з сусіднім озером Сент-Клер, перетин міст і пляжів вздовж мінливої берегової лінії Флориди, а також зображення з Навахо в Аризоні, які додадуть до величезної кількості даних, що допомагають контролювати стан сільськогосподарських культур і керувати зрошенням.

Нові зображення також надали дані про ландшафтні зміни Гімалаїв у високогірній Азії і прибережні острови і берегові лінії Північної Австралії.

Фото - nasa.gov

Landsat 9 передає дані з вищою радіометричною роздільною здатністю, ніж Landsat 8

Landsat 9 за конструкцією схожий на свого попередника Landsat 8, який був запущений у 2013 році та залишається на орбіті, але має кілька покращень. Новий супутник передає дані з вищою радіометричною роздільною здатністю на Землю, що дозволяє йому виявляти більш тонкі відмінності, особливо в темніших областях, таких як вода або густі ліси. Наприклад, Landsat 9 може розрізняти більше 16 тисяч відтінків кольору із заданою довжиною хвилі; Минулий супутник Landsat 7 визначав лише 256 відтінків. Ця підвищена чутливість дозволить користувачам Landsat побачити набагато тонші зміни, ніж будь-коли раніше.

 «В умовах клімату, що змінюється, постійний і вільний доступ до даних Landsat та інших даних наглядового флоту NASA допомагає користувачам даних, у тому числі міським планувальникам, фермерам і вченим, будувати більш точні плани на майбутнє».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?