Супутник-шпигун Південної Кореї отримав перші фото столиці КНДР
Категорія
Світ
Дата публікації

Супутник-шпигун Південної Кореї отримав перші фото столиці КНДР

КНДР
Джерело:  Yonhap

Південна Корея у грудні запустила перший військовий супутник. Він вже успішно передав зображення "хорошої роздільної здатності" центру Пхеньяна, столиці КНДР.

Супутник Південної Кореї сфотографував Пхеньян

Згідно з джерелами видання Yonhap, знімки регіонів Північної Кореї, включаючи Пхеньян, були тестовими, аби перевірити електрооптичні та інфрачервоні камери.

З огляду на результати редагування нещодавно переданих супутникових фотографій, роздільна здатність настільки ж хороша, як і очікувалося, — повідомило військове джерело.

Зазначається, що на фото чітко видно центральний район Пхеньяна і судна в порту.

Військові не показують супутникових знімків та не вказують точних об'єктів, зафіксованих на зображеннях, однак відомо, що в центрі Пхеньяна розташована будівля штаб-квартири Трудової партії Кореї, де розташований офіс лідера Кім Чен Ина.

Очікується, що супутник розпочне повномасштабну розвідувальну місію у червні або липні. Він допоможе зменшити сильну залежність Південної Кореї від американських супутникових зображень Північної Кореї.

Що відомо про супутники Південної Кореї

Як відомо, перший південнокорейський військовий супутник-шпигун був виведений на орбіту з бази космічних сил Ванденберг у Каліфорнії 2 грудня.

Це дозволило Південній Кореї самостійно отримати супутникові зображення північнокорейських військових і керівництва.

До 2025 року Південна Корея планує відправити в космос ще чотири супутники для кращого моніторингу Північної Кореї. Наступний планується запустити в квітні з бази ВВС у Флориді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?