Супутники Maxar показали Бахмут після бомбардувань — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Супутники Maxar показали Бахмут після бомбардувань — фото

Супутники Maxar показали Бахмут після бомбардувань — фото
Джерело:  online.ua

Американські супутники Maxar показали фото міста Бахмут, у якому зараз точаться найзапекліші бої.

Джерело: The New York Times

Бахмут після бомбардувань

Американська аерокосмічна компанія Maxar Technologies, яка спеціалізується на виробництві супутників, показала шокуючі знімки Бахмута.

На них видно, що мости через стратегічно важливу річку Бахмутка були зруйновані. Вона розділяє місто і використовується Україною як оборонна лінія для стримування наступу Росії.

Фото: twitter.com/Maxar

На супутникових знімках Бахмута чітко видно значні пошкодження житлових будинків, мостів і промислових підприємств після тижнів важких бомбардувань і вуличних боїв.

Фото: twitter.com/Maxar

Ситуація в Бахмуті

Противник не полишає спроб оточити та веде штурмові дії міста Бахмут. ЗСУ щодня відбивають численні атаки на цьому напрямку.

Оборона Бахмута продовжується 7 місяців. Сили оборони зробили низку тактичних дій, які на даний момент не дали ворогу взяти місто в оперативне оточення, але ситуація залишається вкрай складною.

Командувач Сухопутних військ Олександр Сирський заявив, що кожен день оборони міста дозволяє українським збройним силам "виграти час" для підготовки резервів і підготуватися до майбутніх наступальних операцій.

8 березня генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив про загрозу прориву української оборони в Бахмуті найближчими днями. За його словами, це не обов’язково стане переломним моментом у війні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?