"Вагнерівці" отримували від Китаю супутникові аерознімки
Категорія
Світ
Дата публікації

"Вагнерівці" отримували від Китаю супутникові аерознімки

"Вагнерівці" отримували від Китаю супутникові аерознімки
Джерело:  online.ua

Китайська супутникова компанія Spacety, яка внесена до “чорного списку” Сполучених Штатів, надавала аерофотознімки російським "вагнерівцям", які воюють в Україні.

Джерело: Sky News

Китай надавав вагнерівцям аерознімки

Помічник держсекретаря США у справах Східної Азії та Тихоокеанського регіону Деніел Крітенбрінк розповів, що Spacety надавала аерознімки найманцям російської ПВК "Вагнер", які беруть участь у війні проти України.

Spacety, яка базується в Пекіні і має штаб-квартиру в Люксембурзі, є космічною компанією, спеціалізується на малих супутниках і супутникових послугах.

Компанія Spacety була внесена до "чорного списку" США.

Однак раніше Spacety заявляла, що дотримується міжнародних санкцій проти Росії і не підтримує жодних зв'язків з цією країною після запровадження обмежень.

Китайська влада нав’язує своїм громадянам проросійські настрої

Стало відомо, що Китай витрачає мільярди доларів на поширення "отруйної російської дезінформації".

За даними представника Держдепу США, офіційні Москва та Пекін витрачають мільярди доларів на маніпулювання інформацією. Окрім того, наголошується, що Китай діє в глобальному масштабі і витрачає більше, ніж Москва.

Влада КНР цинічно повторює і поширює твердження Росії, що війну "розв’язало НАТО", наголосив Джеймс Рубін.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?