Супутники зафіксували великий військовий дирижабль армії Китаю
Категорія
Світ
Дата публікації

Супутники зафіксували великий військовий дирижабль армії Китаю

Супутники зафіксували великий військовий дирижабль армії Китаю
Джерело:  online.ua

Супутники вперше помітили великий військовий дирижабль армії Китаю на віддаленій базі у пустелі на північному заході країни.

Джерело:  CNN

Що відомо про будівництво Китаєм військових дирижаблів 

За словами експертів аерокосмічної галузі, супутникові знімки були зроблені за 3 місяці до виявлення та збиття повітряного аеростату Китаю поблизу узбережжя Південної Кароліни.

Аналітики підкреслюють, що отримані супутникові зображення свідчать про значний прогрес у програмі будівництва військових дирижаблів дл армії Китаю.

Зокрема, китайські повітряні кораблі стали більш універсальними та маневреними, ніж будь-що подібне до цього часу.

Знімки були зроблені у листопаді минулого року супутниковою компанією з США  BlackSky. На них можна побачити дирижабль довжиною приблизно 100 футів, який розміщується посередині майже кілометрової злітно-посадкової смуги військового комплексу в пустелі на північному заході Китаю.

Фото - BlackSky

Журналісти видання показали знімки експертам аерокосмічної галузі і ті підтвердили, що на них можна побачити дирижабль та злітно-посадкову смугу, закриту точкою повороту, яка використовується для запуску дирижаблів, а також масивний, майже 900-футовий ангар.

За словами виконавчого директора Аерокосмічного інституту Оклахоми Джеймі Джейкобса, такий дирижабль можна використовувати як повітряний підводний човен.

Джейкобс припустив, що дирижабль, швидше за все, має спеціальну силову установку та навігаційні можливості, що дозволяє йому перебувати у повітрі над визначеними районами досить тривалий час.

Фото - BlackSky

Загалом журналісти дійшли до висновку, що Китай будує та використовує всі три типи дирижаблів: дирижаблі, аеростати та вільно плаваючі кулі.

Що відомо про ангар для великого дирижабля

Для повітряного судна Китай побудував величезний 900-футовий ангар ще у 2013 році. Однак навколо ангару на протязі багатьох років не спостерігалось ніякої активності.

На думку Джеймі Джейкобса, дуже малоймовірно, що ангар був побудований саме для дирижабля.

Фото - BlackSky

За його словами, ангар для дирижабля розрахований на набагато більший літак. Тобто це може бути ознакою того, що дирижабль може бути тестовим транспортним засобом.

Додаткові супутникові зображення, надані CNN, показують, що будівництво ангарного комплексу, яке включає підземні розкопки та заливку фундаменту, ще триває.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?