Світоліна піднялася на дві позиції у світовому рейтингу тенісисток
Категорія
Спорт
Дата публікації

Світоліна піднялася на дві позиції у світовому рейтингу тенісисток

Еліна Світоліна
Джерело:  Суспільне. Спорт

Жіноча тенісна асоціація оновила рейтинг найкращих тенісисток світу. Перша ракетка України Еліна Світоліна поліпшила свій результат у цьому рейтингу.

Світоліна “росте” у тенісному рейтингу

Перша ракетка України Еліна Світоліна поліпшила свій результат, піднявшись на дві позиції. Хоча спортсменка посіла друге місце на турнірі в Окленді, де у фіналі поступилася Корі Гауфф у видовищному матчі.

Чоловіча (ATP) й жіноча (WTA) тенісні асоціації оновили власні рейтинги за підсумками перших турнірів 2024 року.

Тенісний сезон стартував в австралійському Брисбені, де в основній сітці виступили три українки: Ангеліна Калініна, Марта Костюк і Даяна Ястремська, яка подолала кваліфікацію. Ястремська вилетіла у першому раунді, Калініна і Костюк – у другому.

Натомість перша ракетка України Еліна Світоліна повернулась до змагань після паузи у чотири місяці та одразу дійшла до фіналу турніру WTA 250 в Окленді, де поступилась американці Коко Гофф.

Українки в рейтингу WTA

Успішний виступ Світоліної в Окленді дозволив українці піднятись з 25-го на 23-тє місце у рейтингу WTA. Леся Цуренко, яка теж грала в Новій Зеландії та здобула одну перемогу, зберегла 32-гу позицію.

Натомість Калініна і Костюк після поразок у Брисбені погіршили своє становище: Ангеліна втратила одну позицію, Марта – три.

Прогрес у топ-100 продемонструвала Даяна Ястремська, яка піднялась на два місця. А у топ-200 свої позиції покращили Юлія Стародубцева і Катаріна Завацька.

В топ-10 світового заліку відбулась одна зміна: переможниця турніру WTA 500 у Брисбені Єлена Рибакіна з Казахстану випередила чемпіонку змагань категорії 250 в Окленді Коко Гофф, вийшовши на третє місце.

Світовий рейтинг WTA: топ-10

Іга Швьонтек (Польща) — 9880 очок

Аріна Сабалєнка — 8905

Єлена Рибакіна (Казахстан) — 6811 (+1)

Коко Гофф (США) — 6660 (-1)

Джессіка Пегула (США) — 5905

Онс Жабер (Туніс) — 4076

Маркета Вондроушова (Чехія) — 3966

Марія Саккарі (Греція) — 3770

Кароліна Мухова (Чехія) — 3590

Барбора Крейчикова (Чехія) — 2945

...

23. Еліна Світоліна (Україна) — 1972 (+2)

28. Ангеліна Калініна (Україна) — 1630 (-1)

32. Леся Цуренко (Україна) — 1452

41. Марта Костюк (Україна) — 1223 (-3)

96. Даяна Ястремська (Україна) — 777 (+2)

135. Катерина Байндль (Україна) — 568

136. Дарія Снігур (Україна) — 566

152. Юлія Стародубцева (Україна) — 504 (+5)

174. Катаріна Завацька (Україна) — 441 (+3)

Що відомо про новий “тенісний” рік

Кульмінацією початку сезону стане перший Грендслем року – Australian Open, який триватиме з 14 до 28 січня.

В основі у Мельбурні Україну представлятимуть щонайменше чотири тенісистки: Еліна Світоліна, Ангеліна Калініна, Леся Цуренко та Марта Костюк. Ще шість українців вестимуть боротьбу за вихід в основну сітку турніру через кваліфікацію.

В останньому турнірі перед AO-2024 Марта Костюк обіграла Ангеліну Калініну, а Леся Цуренко знялась.

Титули чемпіонів Australian Open у одиночних сітках захищатимуть Новак Джокович і Аріна Сабалєнка. 22-разовий переможець Грендслемів Рафаель Надаль знявся з турніру через травму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?