Світовий прецедент: у Британії позиваються проти ПВК "Вагнера"
Категорія
Світ
Дата публікації

Світовий прецедент: у Британії позиваються проти ПВК "Вагнера"

Світовий прецедент: у Британії позиваються проти ПВК "Вагнера"
Джерело:  online.ua

1 листопада британська юридична фірма McCue Jury & Partners офіційно заявила про подання позову проти російського олігарха та "кухаря Путіна" Євгена Пригожина й створеної ним приватної військової компанії "Вагнера" через участь у війні проти України.

Джерело: "Європейська правда"

У Британії позиваються проти ПВК "Вагнера"

Варто звернути увагу на те, що позов, який вже подали до Високого суду Лондона, ґрунтується на незаконній змові між Пригожиним, ПВК "Вагнера" та військовою машиною Путіна з метою геноциду українського народу з використанням незаконних засобів.

За словами авторитетних британських юристів, це перший випадок в історії, коли проти приватної військової компанії було подано позов за використання тероризму та змову з державою-ізгоєм, яка її фінансує, з метою ведення незаконної війни,.

Використання ПВК "Вагнера" тероризму для досягнення цілей Путіна в Україні підтверджується їхніми воєнними злочинами, зокрема використанням тортур, вбивств та зґвалтувань як засобу ведення війни для тероризування цивільного населення з метою примусити його до покори, - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що у позові McCue Jury & Partners спершу фігуруватиме "невелика група позивачів" громадян України, які постраждали від дій ПВК "Вагнера", а фінансуватиметься він за рахунок краудфандингу.

Що важливо розуміти, якщо вдасться зібрати достатню суму коштів, сума відшкодувань, про які йтиметься, може сягнути мільярдів фунтів стерлінгів.

Цей позов має потенціал зірвати роботу Пригожина, ПВК "Вагнера" і військової машини Путіна і забезпечити вкрай необхідну компенсацію у вигляді репарацій тим, хто так сильно постраждав. Не може бути стійкого миру без правосуддя, – підкреслюють представники McCue Jury & Partners.

На переконання британських юристів, ідентичні процеси проти "кухаря Пуітна" і ПВК "Вагнера" можуть початися і в інших країнах.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?