Таємні переговори ООН та Росії — з'явилася перша реакція Києва
Категорія
Політика
Дата публікації

Таємні переговори ООН та Росії — з'явилася перша реакція Києва

Таємні переговори ООН та Росії — з'явилася перша реакція Києва
Джерело:  online.ua

Речник МЗС України Олег Ніколенко прокоментував дані ЗМІ про те, що ООН проводить таємні перемовини з командою російського диктатора Володимира Путіна щодо відновлення Чорноморської зернової угоди в обмін на санкційні поступки РФ.

Джерело: Олег Ніколенко

Як Україна реагує на таємні переговори ООН та Кремля

Олег Ніколенко вкотре нагадав про незмінність позиції офіційного Києва стосовно того, що послаблення санкцій проти країни-агресорки призведе до нового шантажу з боку Кремля.

Міжнародна спільнота має працювати над поверненням Росії до виконання своїх зобов’язань, а не посилювати її відчуття безкарності та не заохочувати до нової агресії, пропонуючи поступки, – наголосив представник дипломатичного відомства.

За його словами, що українська влада готова продовжувати експорт зернових на світові ринки, зокрема в країни Африки та Азії, як в рамках Чорноморської зернової ініціативи, так і через альтернативні маршрути в Чорному морі та наземним шляхом.

Що наразі відомо про таємні переговори між ООН та РФ

Нещодавно авторитетне німецьке видання Bild опублікувало матеріал про те, що генсек ООН Антоніу Гутерреш проводить таємні перемовини з Москвою стосовно зернової угоди.

В обмін на це Гутерреш пропонує команді Путіна послабити деякі санкції проти країни-агресорки.

Не можна також не згадати про те, що очільник Кремля після зустрічі з турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом у Сочі заявив, що Москва не готова одразу повертатися до Чорноморської зернової ініціативи, яку зірвала у липні.

Сам Ердоган виступив за продовження Чорноморської зернової ініціативи і зазначив, що Україні "потрібно пом'якшити свій підхід" для її продовження.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?