Талібан пригрозив атакувати військових США і НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Талібан пригрозив атакувати військових США і НАТО

Талібан пригрозив атакувати військових США і НАТО
Джерело:  online.ua

Керівництво радикального ісламістського руху Талібан почало погрожувати атакувати війська США і НАТО, тому що 1 травня збіг термін для повного виведення іноземних військ з Афганістану. З таким попередженням виступив офіційний представник Талібану Забіулл Муджахід.

Джерело:  AxiosThe New York Times

Чому спалахнув новий конфлікт між Талібаном, США та НАТО

"Оскільки виведення іноземних військ з (Афганістану) до узгодженого терміну 1 травня не відбулося, це порушення в принципі відкрило можливість моджахедам вжити всіх заходів протидії окупаційним силам, які вони вважатимуть за необхідне", - заявив речник Талібану.

Окрім того, він додав, що представники руху будуть присутні на мирних конференціях, поки всі іноземні війська не вийдуть із Афганістану. Наразі в країні знаходиться понад 10 тисяч військовослужбовців НАТО, з яких приблизно 3500 - американці.

Згідно з останніми даними, Міністерство оборони США почало активно готуватися до ймовірної атаки талібів на США, НАТО і сили коаліції.

"Напередодні символічної дати виведення американських військ з Афганістану біля пансіонату в Пулі-Алам в провінції Логар вибухнула вантажівка з вибухівкою, в результаті чого загинули щонайменше 27 осіб. Водій вантажівки підірвав себе. Загинули також численні студенти з сільських районів, які приїхали в цей район перед вступними іспитами в університет. Пансіонат належав родині відомого члена афганського сенату, який нещодавно, як повідомляється, був убитий талібами. У суботу було незрозуміло, чи був вибух "відповіддю", - йдеться в повідомленні американського видання.

Варто звернути увагу на те, що Талібан неодноразово попереджав НАТО та Білий дім , що американська військова присутність після 1 травня буде являти собою порушення Дохинської угоди.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?