Талібан втрутився у конфлікт України та РФ й звернувся до кримчан
Категорія
Політика
Дата публікації

Талібан втрутився у конфлікт України та РФ й звернувся до кримчан

Талібан втрутився у конфлікт України та РФ й звернувся до кримчан
Джерело:  online.ua

Керівництво терористичного угруповання "Талібан" вирішило прокоментувати конфлікт між Україною та РФ щодо окупованого Криму. Насамперед терористи зізналися, що хочуть мати дипломатичні відносини з Росією. На тлі цієї заяви бойовики звернулися до населення Криму й додали, що підтримують "їхній вибір жити під владою Кремля".

Джерело: Octagon

"Талібан" взявся коментувати відносини України та РФ

За словами терористів, вони не хочуть, щоб РФ з кимось воювала. Вони також цинічно додали, що підтримують мир в регіоні. З такою заявою виступив головний речник ісламістського угруповання Забіхулла Муджахід.

"Щодо Криму я хочу сказати, що це справа України та Москви. Ми сподіваємося, що ця проблема скоро вирішиться. Не дай Боже, щоб через це трапилася війна у регіоні та інші країни використовували це у своїх цілях. Це дестабілізує регіон", – наголосив Муджахід.

Як стверджує речник бойовиків, таліби залишаються "на боці людей, які живуть в Криму".

"Потрібно слухати, чого вони хочуть, тому що люди мають право голосу. Якщо люди хочуть жити в Росії, ми згодні з ними", – додав Забіхулла Муджахід.

Що важливо знати про відносини Росії й "Талібану"

Ні для кого не секрет, що команда очільника Кремля Володимира Путіна фінансово підтримувала діяльність терористів у Афганістані. Зразу ж після захоплення влади в країні "Талібаном", офіційна Москва заявила про хороші відносини з бойовиками.

Не можна також не згадати про те, що ще перед початком наступу на Кабул, таліби побували у Москві на пресконференції. Під час неї вони заявили, що не нападатимуть на Росію, якщо захоплять Афганістан. Після цього команда Путіна заявила про готовність брати участь в інавгурації уряду "Талібану".

Що важливо розуміти, офіційно "Талібан" вважається у Росії терористичною організацією. Його діяльність є суворо забороненою, проте Володимира Путіна, здається, це не стосується.

Читайте також:

  • Пакистан розкритикував заборону талібів на освіту дівчаток в Афганістані.

  • Таліби погрожували конфіскувати український літак – NYT.

  • Таліби вигадали нові обмеження для населення Афганістану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?