Танки ЦАХАЛ здійснили потужний наступ на південь Гази — Reuters
Категорія
Світ
Дата публікації

Танки ЦАХАЛ здійснили потужний наступ на південь Гази — Reuters

Танки ЦАХАЛ
Джерело:  Reuters

10 грудня ізраїльські танки з боями прорвалися до центру головного південного міста Гази Хан-Юніс. Наземна операція ЦАХАЛ продовжується.

ЦАХАЛ штурмує Газу

10 грудня танки Армії оборони Ізраїлю з боями увійшли до центру головного південного міста Гази Хан-Юніс.

Про це повідомило видання Reuters.

За словами місцевих жителів, після інтенсивних нічних боїв, які сповільнили просування ізраїльтян зі сходу, їхня техніка вийшла на головну дорогу з півночі на південь через центр Хан-Юніса.

Зазначається, що танки досягли вулиці Джамаля Абдель Насера. Снайпери зайняли позиції на будівлях у цьому районі.

Видання нагадало, що Ізраїль розпочав штурм Хан-Юніса цього тижня після зриву перемир'я. Як наслідок наземна операція поширилася на південну частину Гази в межах розширеної фази двомісячної кампанії зі знищення бойовиків ХАМАС. Міжнародні гуманітарні організації заявили, що через це цього 2,3 млн жителів анклаву не мають прихистку.

Ізраїль наказав мешканцям залишити центр Хан-Юніс. Після цього Армія оборони усю ніч завдавала артилерійських ударів по локаціях бойовиків ХАМАС в анклаві. Це відбулося після того, як США застосували вето у Раді Безпеки ООН, щоб убезпечити свого союзника від вимог про припинення вогню.

Громадян України вивезли з Гази

Спецоперація з порятунку наших громадян із Гази успішно завершена. З небезпечної зони вдалось вивезти понад 300 людей.

Про це повідомляє Telegram-канал Головного управління розвідки МО України.

За словами розвідки, здійснена ГУР МО України та МЗС України за дорученням Президента України евакуаційна місія відбувалась у декілька етапів.

У підсумку із небезпечної зони вдалось вивезти 315 людей:

  • 304 українців,

  • 2 палестинців,

  • 9 громадян Молдови.

Серед врятованих із Гази – двоє осіб з пораненнями, онкохвора, вагітна, а також двоє громадян, які координували українських воєнних розвідників безпосередньо у зоні конфлікту, – йдеться у повідомленні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?