Технології ШІ можуть забрати 26 млн робочих місць протягом 5 років — Bloomberg
Категорія
Економіка
Дата публікації

Технології ШІ можуть забрати 26 млн робочих місць протягом 5 років — Bloomberg

Технології ШІ можуть забрати 26 млн робочих місць протягом 5 років — Bloomberg
Джерело:  online.ua

Технології штучного інтелекту можуть ліквідувати 26 млн робочих місць протягом наступних п’яти років. Вирішити проблеми з безробіттям допоможе зелений перехід.

Джерело: Bloomberg

Технології ШІ загрожують робочим місцям

За даними Bloomberg повідомляється, що штучний інтелект прискорює “занепад канцелярської роботи”. При цьому попит на спеціалістів із технологій та кібербезпеки збільшується.

У звіті Всесвітнього економічного форуму у Женеві, протягом наступних п’яти років майже чверть усіх робочих місць зазнають змін. На це вплинуть такі фактори, як поява і розвиток штучного інтелекту, цифровізація, перехід на зелену енергію та перерозподіл ланцюжків поставок.

Проте зазначається, що вплив більшості технологій ШІ буде більше позитивним, оскільки такі галузі, як технології управління та кібербезпека стануть підвищать рівень зайнятості населення.

Було опитано 800 компаній, приблизно 75% з них заявили, що планують запровадити у себе технології штучного інтелекту. За їхніми прогнозами, це призведе до ліквідації до 26 млн робочих місць у галузі діловодства та адміністрування.

Як збільшуватиметься кількість робочих місць

Інші макроекономічні фактори, такі як уповільнення економічного зростання, дефіцит пропозиції та інфляція більше впливають на кількість робочих місць, аніж ШІ.

Зазначається, що створити нові робочі місця вдасться завдяки інвестиціям, які сприятимуть зеленому переходу, тобто перехід до сталої економіки, яка базується на низьковуглецевих рішеннях.

Також збільшенню зайнятості сприятимуть ширше застосування стандартів ESG та широка переорієнтація глобальних ланцюгів поставок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?