Тейшейра почав публікувати секретні документи Пентагону за 48 годин після вторгнення РФ — NYT
Категорія
Світ
Дата публікації

Тейшейра почав публікувати секретні документи Пентагону за 48 годин після вторгнення РФ — NYT

Тейшейра почав публікувати секретні документи Пентагону за 48 годин після вторгнення РФ — NYT
Джерело:  online.ua

Військовослужбовець Національної гвардії ВПС США Джек Тейшейра, який публікував секретні документи Пентагону, почав робити це за 48 годин після початку російського вторгнення в Україну.

Джерело: The New York Times

Витік даних Пентагону почався одразу після вторгнення РФ

Видання вказує, що незабаром після вторгнення в Україну у лютому 2022 року, профіль користувача, який збігався з профілем льотчика Джека Тейшейри, почав публікувати секретні розвідувальні дані про російські військові дії в групі чату на Discord.

Вона налічувала близько 600 учасників.

Спочатку справа Тейшейри стосувалася витоку документів в іншій групі на Discord - Thug Shaker Central, яка налічувала близько 50 користувачів.

У меншій групі він почав публікувати конфіденційну інформацію в жовтні 2022 року.

Видання вказує, що, схоже, перший витік документів стався менше ніж через 48 годин після вторгнення Росії в Україну.

Бачив звіт Пентагону, в якому говориться, що ⅓ сил використовується для вторгнення. У мене є трохи більше інформації, ніж доступна з відкритих джерел. Переваги перебування в підрозділі розвідки ВПС США, — написав користувач з ніком Тейшейри.

Деякі з опублікованих розвідувальних даних, здається, передвіщали розвиток подій на полі бою. 27 березня 2022 року він поділився секретною інформацією про відступ Росії з Києва.

Деякі «великі» новини. Може бути планове відведення військ на захід від Києва, - написав він.

Через два дні після публікації російські війська заявили про відступ від Києва.

Що відомо про Джека Тейшейру

21-річний Тейшейра працював фахівцем з інформаційних технологій на базі ВПС у Массачусетсі, що дало йому доступ до секретних документів США.

Його заарештували 13 квітня. Слідчі вважають, що пілот використовував права адміністратора, пов’язані з його роботою в області інформаційних технологій, для доступу до документів.

Льотчик Тейшейра також заявив, що активно прочісував секретні комп'ютерні мережі в пошуках матеріалів про війну в Україні. Коли один із користувачів Discord закликав його не зловживати доступом до секретних розвідданих, Тейшейра відповів: «занадто пізно».

Тейшейра продовжував ділитися детальною інформацією з великою групою людей до березня.

Я був дуже щасливий, охоче та з ентузіазмом висвітлював цю подію протягом минулого року та поділився з усіма вами тим, що бачать небагато людей. Я вирішив припинити з оновленнями, — написав він 19 березня.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?