Tiffany та Фарелл Вільямс потрапили у скандал через плагіат дизайну рідкісних антикварних окулярів
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Tiffany та Фарелл Вільямс потрапили у скандал через плагіат дизайну рідкісних антикварних окулярів

Tiffany та Фарелл Вільямс потрапили у скандал через плагіат дизайну рідкісних антикварних окулярів
Джерело:  online.ua

Американський співак Фарелл Вільямс прийшов на показ нової колекції Kenzo в нових окулярах від Tiffany. Тепер бренд та співака звинувачують у плагіаті антикварних окулярів з 17 століття.

Джерело: DietPrada

Копія окулярів від Tiffany

Оригінальні окуляри, прикрашені смарагдами та діамантами, були виготовлені у 17 столітті в Могольській імперії, що в Індії. Зараз їх продають на аукціоні в Sotheby's.

Співак Фаррелл Вільямс сидів у першому ряду на дебютному показі Kenzo для чоловіків на Тижні моди в Парижі і продемонстрував результат своєї співпраці з Tiffany & Co. Окуляри у формі сльози знаменують собою початок секретної співпраці музиканта з ювелірним брендом.

У мережі швидко помітили разючу схожість між новим дизайном окулярів і окулярами, датованими 17 століттям.

Експертка з ювелірних виробів Аннабель Девідсон прокоментувала ситуацію: Я думаю, що Tiffany & Co. зробили помилку, не посилаючись на пару окулярів, яку багато з нас бачили минулого року.

Вона поділилася фото двох пар окулярів, одні з яких, як відомо, належали королівській сім’ї Моголів.

Представники бренду повідомили, що це кастомний виріб із золота та 61 діаманта, проте одразу були звинувачені у плагіаті. Єдина помітна відмінність полягає в тому, що дизайн Фаррелла має чорні лінзи.

Користувачі мережі вказали 48-річному музиканту за те, що він недостатньо цінує історію, вкрав антикварний дизайн і назвав його своїм.

Нагадаємо, що співак вже не вперше створює прикраси. У 2008 році він співпрацював з французьким Louis Vuitton для їхньої колекції ювелірних виробів.

Історія окулярів

Вважалося, що оправа, датована 17 століттям, спочатку належали королівській сім’ї Моголів, які колись правили на Індійському субконтиненті.

Історики думають, що скельця вирізали з колумбійського смарагду вагою понад 300 карат.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Окуляри, за повір'ям повинні допомогти власнику досягти просвітлення та відвернути зло. За словами голови Sotheby’s Едварда Гіббса, дорогоцінні камені цінувалися за їх духовні властивості. Зелений смарагд, зокрема, пов’язаний з раєм, порятунком і вічним життям в ісламі, релігії, яку сповідують правителі Моголів.

Офіційний веб-сайт Sotheby's описує окуляри як «два плоских огранених смарагди у формі краплі в срібній та золотій оправі, укріплених дрібними діамантами та смарагдами старої огранки», орієнтовною ціною є 1,5 млн фунтів стерлінгів до 2,5 млн фунтів стерлінгів (приблизно від 2 до 3,4 млн доларів США).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?