Тихановська озвучила план повалення режиму Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Тихановська озвучила план повалення режиму Лукашенка

Тихановська озвучила план повалення режиму Лукашенка
Джерело:  online.ua

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська вперше вирішила пояснити, як її команді в Білорусі вдасться повалити режим нелегітимного президента Олександра Лукашенка.

Джерело: "ЄП"

"Він (режим Лукашенка - ред.) обов'язково впаде, це питання лише часу і кількості жертв – людей, якими режим готовий пожертвувати заради збереження влади однієї людини", - заявила опозиціонерка.

На переконання політикині, свідомість громадян змінилася, і вони більше не захочуть терпіти знущання режиму над ними та їхніми родинами.

"Вони побачили стільки насильства, стільки жорстокості й неповаги з боку режиму, що з цим вже не змиряться. Саме ця воля білоруського народу, його впевненість у змінах і бажання кращого життя для своїх дітей і для себе дає мені впевненість у тому, що режим впаде", - наголосила Тиханоська.

Як відбудеться падіння режиму Лукашенка

На думку лідерки опозиції, найімовірніше, не буде якоїсь однієї події, яка спровокує падіння режиму диктатора. Політикиня звертає увагу на те, "режим вже хитається, у ньому відбуваються незворотні процеси".

"Це як палаюче торфовище. Начебто земля рівна, але там усе горить, і якщо станеш – провалиться. Зараз наше завдання – чинити такий потужний тиск на цей режим, щоби будь-який тригер спрацював. Це може бути страйк на якомусь заводі або загальнонаціональний страйк", - додала лідерка опозиції.

Чи впливають протести на режим Лукашенка

Тихановська не згодна з тим, що протести не мають впливу на Мінськ, і опозиції варто попрацювати над зміною тактики.

"Протести тримають у напрузі цей режим вже дев'ять місяців. Вони вимотують цей режим. І найбільше цей режим боїться саме цих протестів, саме вулиці, саме страйків", - запевняє політикиня.

Світлана Тихановська визнає, що не знає, що саме стане "останнім кроком перед падінням режиму".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?