Тисячі викрадених в Україні дітей перевозять до Білорусі та "виховують" — The Telegrapgh
Категорія
Світ
Дата публікації

Тисячі викрадених в Україні дітей перевозять до Білорусі та "виховують" — The Telegrapgh

Тисячі викрадених в Україні дітей перевозять до Білорусі та "виховують" — The Telegrapgh
Джерело:  online.ua

З вересня 2022 року близько 2150 українських дітей віком від шести років було вивезено до Білорусі, до осені кількість таких дітей може становити 3000. Це відбувається з відома диктатора Білорусі Олександра Лукашенка і робить його прямим співучасником воєнних злочинів Росії.

Джерело: The Telegraph

Тисячі викрадених в Україні дітей перевозять до Білорусі

У матеріалі "Belarus abducts thousands of Ukrainian children" ("Білорусь викрадає тисячі українських дітей") йдеться, що до Міжнародного кримінального суду в Гаазі (МКС) передано докази зв'язку Лукашенка та інших офіційних осіб Білорусі з масовим викраденням українських дітей, яке вже стало підставою для видачі МКС ордерів на арешт російського диктатора Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини у РФ Марії Львової-Бєлової.

Як заявили в білоруській опозиційній групі Національне антикризове управління, яке передало документи до МКС, Лукашенко "є основним винним у насильницькому переміщенні цих дітей до Білорусі" і "безпосередньо давав вказівки щодо організації фінансування цих процесів".

Видання стверджує, що з вересня 2022 року близько 2150 українських дітей старше 6 років було вивезено до Білорусі, а до осені кількість таких дітей може становити 3000. Дітей розміщують у Мінській області у санаторії "Острошицьке містечко", центрі "Зубренок" та таборі "Дубрава", а також у таборі "Золоті піски" на Гомельщині.

Як зазначають журналісти, в аналогічних таборах у Росії дітей піддавали примусовому "перевихованню", били за непослух, а також налаштовували проти України. У деяких випадках дітей змушували проходити військовий вишкіл, пише видання.

Документальний фільм "Понівечене дитинство" з’явився на платформі "Діти війни"

Документальний фільм online.ua "Понівечене дитинство" з’явився вільному доступі на платформі "Діти війни".

Фільм – науково-психологічне дослідження команди українського незалежного медіа online.ua поточної ситуації щодо примусової депортації та викрадення українських дітей Росією з тимчасово окупованих територій України.

Проєкт розповідає реальні історії дітей та їхніх родин, які постраждали внаслідок війни росії проти України, містить коментарі науковців, психологів, юристів та провідних експертів захисту прав дитини. Проєкт документує свідчення про воєнні злочини РФ проти українців.

Радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, координаторка порталу “Діти війни” Дарʼя Герасимчук зазначає, що російська влада розробила чітко сплановану геноцидну політику щодо українських дітей.

Вона також звертає увагу на те, що наразі вдалося виявити та проаналізувати щонайменше п’ять сценаріїв викрадення українських діток.

Росіяни мають сценарій, коли вони спочатку вбивають батьків, потім викрадають дітей. Другий сценарій, коли вилучають дітей безпосередньо з біологічних родин. Третій — коли розлучають дітей з батьками під час так званої фільтраційної процедури. Ще один сценарій — наймасовіший, — коли через непридатні для проживання умови батьки нібито добровільно віддають дитину на так званий відпочинок до російських таборів, — розповідає Дарʼя Герасимчук.

Фільм зокрема відповідає на питання, навіщо росіяни викрадають українських дітей. За словами експертів, головною метою росіян залишається насадження своєї ідеології та знищення української ідентичності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?