Тиждень розпочнеться зі снігопадів та плюсової температури
Категорія
Україна
Дата публікації

Тиждень розпочнеться зі снігопадів та плюсової температури

Тиждень розпочнеться зі снігопадів та плюсової температури
Джерело:  online.ua

Сьогодні на заході України, у Києві та Київській області очікується туман. З понеділка розпочнуться снігопади, які у вівторок мають перейти у дощ з мокрим снігом. Судячи з усього, впродовж тижня на вулицях буде мокро, адже стовпчики термометрів подекуди сягатимуть 10 градусів тепла. Найтепліше буде у саме у перші дні тижня, зокрема, у південних регіонах.  

Джерело: Укргідрометцентр, ДСНС

За даними Укргідрометцентру, 12 грудня у західних областях вночі та вранці туман, видимість 200-500 м, на дорогах ожеледиця, вдень значний мокрий сніг, на Прикарпатті місцями сильний мокрий сніг (I рівень небезпечності, жовтий). Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на дорогах.

На Київщині прогнозують також туман та видимість 200-500 м. Це I рівень небезпечності, жовтий.

Температура в грудні 

Середній показник температури на цей місяць  від 4° морозу до 3° тепла. Загалом, як зазначають в Укргідрометцентрі, це норма для першого місяця зими, особливих відмінностей від попередніх сезонів не зафіксовано. Місячна кількість опадів очікується 33-78 мм, в гірських районах місцями 81-105 мм.

Прогноз погоди на Новий Рік та Різдво в Україні

Раніше ми повідомляли про очікування з приводу погоди на зимові свята. Як і на грудень, на початок січня теж прогнозують в основному мокру погоду. За словами завідувачки відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіри Мартазінової, погода на новорічні свята буде морозною, однак температура буде високою аж до Нового року.

І всі опади, які будуть проходити, будуть у вигляді дощу й мокрого снігу. І виходить, що сніговий покрив не встигне лягти. Але перші дні січня будуть з великим похолоданням.— Вазіра Мартазінова

Синоптикиня припускає, спираючись на метеорологічні дослідження, що в перехідний період між груднем та січнем з перемінним успіхом, буде то мороз, то тепло.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?