Токаєв перемагає на виборах президента Казахстану — екзит-поли
Категорія
Світ
Дата публікації

Токаєв перемагає на виборах президента Казахстану — екзит-поли

Токаєв перемагає на виборах президента Казахстану — екзит-поли
Джерело:  online.ua

За словами іноземних журналістів, чинний глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв перемагає на виборах президента країни - це підтверджують дані трьох екзит-полів.

Джерело:  казахська служба  "Радіо Свобода"

Вибори президента у Казахстані: що наразі відомо

Згідно з даними першого екзит-полу – від міжнародного інституту регіональних досліджень "Відкрите суспільство", чинному президентк вдалося набрати 82,45 відсотка голосів.

На другому місці йде графа "проти всіх" – 5,2 відсотка голосів.

Окрім того, зазначається, що Інститут громадської політики правлячої партії "Аманат" представив такі результати: Токаєв – 85,42 відсотка; "проти всіх" – 3,04 відсотка.

Третій екзит-пол від інституту комплексних соціальних досліджень "СОЦІС-А" свідчить, що у Токаєва – 82,02 відсотка, "проти всіх" – 4,22 відсотка.

Варто також зазначити, що до 22-ї години 20 листопада в Казахстані завершилося голосування на виборах президента країни.

Як стверджують представники Центральної виборчої комісії, бюлетені для голосування отримали 69,43% загальної кількості громадян, включених до списків.

Не можна також не згадати про те, що вибори президента в Казахстані відбувалися на тлі скарг незалежних спостерігачів на порушення виборчого процесу та затримання активістів, які проводили акції протесту проти голосування, вважаючи його несправедливим.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?