Королівський торт з весілля Чарльза і Діани продали на аукціоні за рекордну суму
Категорія
Світ
Дата публікації

Королівський торт з весілля Чарльза і Діани продали на аукціоні за рекордну суму

Королівський торт з весілля Чарльза і Діани продали на аукціоні за рекордну суму
Джерело:  online.ua

Шматок торта з весілля принца Чарльза і Діани Спенсер продали на аукціоні за “королівську” ціну - 1850 фунтів стерлінгів (2500 доларів). Це вже вдруге цей кондитерський виріб продають на аукціоні, вперше його купили в 2008 році, а цього разу навколо королівських ласощів виник неабиякий ажіотаж.

Джерело: сайт  аукціону Dominic Winter Auctioneers

З часу весілля Чарльза і Діани минуло 40 років, власне тому і був організований аукціон. Спочатку шматок торта належав Мойрі Сміт, співробітниці домогосподарства Королеви-матері. Їй вдалося зберегти весільний торт за допомогою харчової плівки, а вона змогла на ньому непогано заробити.

Леді Сміт зберігала шматок торта у старій бляшаній коробці для тортів. На кришці можна було побачити напис: "Обережно - весільний торт принца Чарльза та принцеси Діани" і 27 липня 1981 року.

Шмат весільного торту Чарльза та Діани (фото - instagram.com/dominicwinterauctioneers)

Дорогоцінний шматок був відрізаний від одного з 23 весільних офіційних тортів. Він покритий глазур’ю із зображенням королівського герба у червоному, золотистому, синьому та сріблястому кольорах.

Хто виграв у аукціоні?

Новим власником торта став Джеррі Лейтон із Лідса. Він займається фрахтуванням човнів класу люкс. Чоловік заявив, що заповів після смерті передати королівський торт на благодійність, як і його маєток.

"У мене також був задум розіграти його в лотерею, гроші від якої підуть до благодійної організації Centrepoint, яка була під патронажем принцеси Діани", - розповів він.

Також він пожартував, що може і з'їсти солодкий фрагмент королівської історії.

Переможець аукціону збирається наступного тижня поїхати за тортом з Йоркшира до Глостерширу.

Інтерес до королівського весільного торта виявили учасники торгів з Великої Британії, Сполучених Штатів та деяких країн Близького Сходу.

Торги в інтернеті почалися з 300 фунтів стерлінгів і досить швидко зросли до виграшної суми у 1850 фунтів стерлінгів.

Читайте також:

  • Відомо, чому принц Чарльз відмовився йти на відкриття пам'ятника принцесі Діані.

  • Джон Траволта вперше розповів про свій танець з принцесою Діаною.

  • У мережі опублікували листи принца Філіпа до принцеси Діани.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?