Трагедія МН17: Зеленський звернувся до українців та світу
Категорія
Україна
Дата публікації

Трагедія МН17: Зеленський звернувся до українців та світу

Трагедія МН17: Зеленський звернувся до українців та світу
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський у восьмі роковини катастрофи літака МН17 звернув увагу українців та міжнародної спліьноти на те, що Росія й далі несе горе, однак всі злочинці будуть неодмінно покарані.

Джерело: Твіттер-сторінка Володимира Зеленського

Зеленський звернувся до українців та світу у річницю трагедії МН17

У день восьмих роковин катастрофи літака рейсу МН17 наші думки з рідними та близькими всіх невинно вбитих Росією. Нині РФ продовжує сіяти горе та смерть на українській землі. Але ніщо не залишиться непокараним! Кожен злочинець буде притягнутий до відповідальності! - наголосив глава держави.

Що відомо про катастрофу MH17

17 липня 2014 року російський військовий літак збив український літак СУ-25, а за кілька годин у Донецькій області російські окупанти збили пасажирський літак, який ішов у напрямку Куала Лумпура. На рейсі MH17 загинули 298 людей.

10 червня 2022 року у Нідерландах добігло кінця останнє судове засідання щодо загибелі рейсу "Малайзійських авіаліній", збитого у небі над Донбасом у липні 2014 року.

Варто звернути увагу на те, що розгляд справи в Окружному суді Гааги тривав останні 2 роки. Вирок у справі проти трьох росіян та одного українця, які залишаються на волі, очікується пізніше цього року. Жоден з підсудних не з'явився в голландському суді.
Не можна також не згадати про те, що ПАРЄ 23 червня 2022 року резолюцією визнала, що малайзійський Boeing 777 рейсу MH17 у 2014 році був збитий російською ракетою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?