Трамп може здатися поліції наступного тижня — CNN
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп може здатися поліції наступного тижня — CNN

Трамп може здатися поліції наступного тижня — CNN
Джерело:  online.ua

Трамп, ймовірно, здасться поліції наступного четверга чи п'ятниці. Колишній президент США має можливість потрапити за грати в'язниці округу Фултон.

Джерело: CNN

Трамп може здатися поліції

Експрезидент США Дональд Трамп може здатися у в'язницю округу Фултон в кінці наступного тижня – в четвер або п'ятницю

Про це повідомляє CNN, з посиланням на високопоставленого представника правоохоронних органів.

В'язниця округу Фултон в штаті Джорджія, де буде утримуватися Трамп, має дуже погані умови утримання. Міністерство юстиції США розпочало розслідування щодо цього, доступу до медичного обслуговування, насильства над ув'язненими та можливої дискримінації осіб з психічними розладами.

Хоча поводження з обвинуваченими під час процесу реєстрації різниться, очікується, що Трамп і його помічники пройдуть ті ж етапи, що і всі інші обвинувачені.

Команда Трампа контактує з окружною прокуратурою округу Фултон, щоб обговорити умови його явки і логістики його здачі.

Обвинувачені у справі про рекет щодо скасування результатів виборів у штаті Джорджія 2020 року мають час до 25 серпня, щоб добровільно з'явитися в поліцію. Процес затримання звичайного обвинуваченого може зайняти кілька годин, але для таких високопоставлених фігурантів, як Трамп, він, як очікується, буде прискорений.

Трампу висунуто 37 пунктів обвинувачення

9 серпня 2022 року агенти ФБР обшукали маєток Дональда Трампа та виявили 11 пакетів конфіденційних документів. Секретні документи були навмисно приховані від ФБР, коли правоохоронці намагалися отримати їх у червні з маєтку у Флориді.

Згодом Трамп отримав повістку до суду: він зберігав порожню теку "Секретний вечірній брифінг", яку юристи не передали прокурорам під час обшуків у його маєтку.

Цьогоріч Федеральна прокуратура отримала доступ до аудіозапису, де Трамп зізнається, що мав доступ до секретного документа стосовно Ірану.

Напередодні Федеральне велике журі висунуло Трампу звинувачення за сімома епізодами у справі про несанкціоноване зберігання близько 100 секретних документів. А вже 9 червня міністерство юстиції США опублікувало обвинувальний акт щодо Трампа у справі про секретні документи.

Загалом Трампу висунуто 37 пунктів обвинувачення. Він може отримати до 400 років ув'язнення.

У липні Дональда Трамп отримав додаткові звинувачення у справі щодо зберігання секретних документів після завершення каденції в Білому домі.

2 серпня Трамп втретє за чотири місяці отримав федеральне звинувачення, цього разу – у справі про спробу скасувати результати виборів президента 2020 року.

15 серпня Трампу офіційно оголосили четверте кримінальне звинувачення – цього разу щодо спроби змінити свою поразку на виборах у штаті Джорджія.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?