Трамп оголосив про намір зупинити війну в Україні ще до вступу на посаду президента
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп оголосив про намір зупинити війну в Україні ще до вступу на посаду президента

Дональд Трамп
Джерело:  CNN

Експрезидент США Дональд Трамп зухвало обіцяє зупинити розв'язану Росією злочинну війну проти України ще до повернення на посаду президента у разі перемоги на виборах. 

Трамп зухвало обіцяє зупинити війну в Україні у разі перемоги на виборах

Зокрема, під час виступу перед власними прихильниками у штаті Нью-Гемпшир Трамп зухвало пообіцяв зупинити війну в Україні ще до проведення власної інавгурації у разі перемоги на виборах.

Ще до того, як я зайду в Овальний кабінет, і за деякий час після того, як ми виграємо президентські вибори, я врегулюю цю жахливу війну між Росією та Україною. Я її врегулюю. Я знаю Путіна, я знаю Зеленського дуже добре, я знаю обох. Ми врегулюємо це, це потрібно врегулювати. Це кровопролиття зараз там. Відновимо мир за допомогою рішучості, - заявляє Трамп.

За його словами, він також має намір змусити європейські країни збільшити витрати на оборону у рамках членства в НАТО на рівні з витратами США.

Він також дорікає країнам ЄС, що вони нібито витратили на допомогу Україні у 10 разів менше, ніж США.

Якими можуть бути наслідки перемоги Трампа на президентських виборах в США

На думку відомого українського журналіста Віталія Портнікова у коментарі журналістам телеканалу “Еспресо”, перемога Дональда Трампа на виборах в США може призвести до прямого війського зіткнення із Росією.

Портніков підкреслив, що серед інших недоліків, Трамп схильний до прийняття імпульсивних рішень і уразі провалу спроб досягти домовленностей із кремлівським диктатором Володимиром Путіним може спробувати дестабілізувати ситуацію в Росії.

Я можу розповісти, що буде протягом 24 годин після можливого обрання Дональда Трампа на пост президента США. Виявиться, що ніяких домовленостей на компромісних умовах з Путіним Трамп не зможе досягти. Путін чітко заявить його радникам, що він хоче всю Україну і негайно, а ще отримати вибачення перед ним. Трамп звісно збіситься, як це завжди з ним буває, й почне допомагати Україні та спробує дестабілізувати ситуацію в регіонах, які важливі для РФ. Це відповідно призведе до розширення російсько-української війни, оскільки Трамп, після того, як його розчарує Путін, може дати дозвіл на обстріл території РФ, - пояснює журналіст.

Портніков вважає, що нове президентство Трампа може скінчитись прямим військовим зіткненням між Росією та країнами НАТО.

Ми в принципі повинні розуміти, що обрання Трампа стане початком великої війни. Оскільки Трамп на відміну від Байдена не буде розраховувати наслідки від своїх дій. Він спочатку бʼє, а потім думає, - попереджає журналіст.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?